TERORISTI UPALI U PALATU SRBIJA: Rafalna paljba odjekivala na Novom Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Sa zadnje strane Palate Srbija čuli su se i škripa automobilskih guma i policijske sirene - ali samo u scenariju napada terorista na zaštićenu osobu, kojim su specijalne jedinice Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova pokazale da su dorasle svakoj potencijalnoj opasnosti koja preti našoj zemlji

Generalna proba za veliku antiterorističku vežbu specijalnih jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Štit" uspešno je održana danas na više lokacija u Beogradu.

BEOGRAD UOČI ANTITERORISTIČKE AKCIJE: Evo koje će ulice sutra biti ZATVORENE i kako će raditi SAOBRAĆAJ! (FOTO)

Više stotina pripadnika Bataljona za protivteroristička dejstva "Sokolovi", Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", 204. vazduhoplovne brigade, Garde, Rečne flotile, Žandarmerije i Bezbednosnoinformativne agencije danas su doveli do tančina akcije oslobađanja talaca i zaštite važnih ličnosti čime će sutra, u 11 sati, prikazati građanima Srbije kod Palate Srbija, na Železničkoj stanici Beograd, aerodromu Batajnica i obalama Dunava kod Ušća da je država odlučna u borbi protiv terorizma.

Rafal iz pištolja i automatskih pušaka, škripa automobilskih guma i policijskih sirena čuli su se sa zadnje strane Palate Srbija u scenariju napada terorista na zaštićenu osobu.

Posle neuspešnog napada, koji su "Kobre" odbile za manje od dva minuta, "teroristi" su se, prateći scenario vežbe, povukli u Palatu Srbija.

Tu su ih opkolili pripadnici Žandarmerije, čekajući podršku iz vazduha - snajperiste, koji su se na krov spustili helikopterom Mi-8, u pratnji jedne "Gazele".

Upadom specijalnih jedinica policije u zgradu i neutralisanjem "terorista" uspešno je završen i taj deo scenarija, posle čega je na red došla akcija spasavanja talaca sa rečnog objekta i neutralisanje grupe terorista na brodu.

Vatrenu podršku pružila su i borbena vozila Vojske Srbije Bov i Lazar.

Iako je današnja generalna proba na toj lokaciji završena, istovremeno su se na Železničkoj stanici i aerodromu Batajnica takođe uvežbavale akcije spasavanja talaca.

Cilj vežbe, kako su istakli pripadnici policije i Vojske Srbije, jeste prikazivanje zajedničkog delovanja svih službi u eventualnom pokušaju ugrožavanja bezbednosti.

Saobraćaj za automobile, autobuse i motocikle sutra će biti izmenjen tako što će od 8 do 15 sati biti zatvoren Bulevar Nikole Tesle, od Ušća do Ulice trešnjinog cveta.

Svi koji žele da prisustvuju vežbi, a koriste vozila javnog gradskog prevoza, preporučuje se da dođu iz smera Bulevara Mihajla Pupina.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)