Nikolić: Za razgovor sa Jahjagom i nastavak EU integracija

- Očigledno je to da Beograd ne može da vlada u Prištini, ali ni Priština u Kosovskoj Mitrovici, kao i da o svemu tome treba razgovarati, uz napomenu da su kosovski mit, moral, etika i Ustav Srbije jasni - kaže lider SNS

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da bi kao predsednik Srbije razgovarao sa kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom, i ponovio da se zalaže za nastavak evropskih integracija Srbije.

Nikolić je rekao da je ranije govorio, a da je i danas ubeđen u to da treba razgovarati sa predstavnicima kosovskih privremenih institucija i govoriti o statusu Kosova.

On je naglasio da je očigledno da Beograd ne može da vlada u Prištini, ali ni Priština u Kosovskoj Mitrovici i da o svemu tome treba razgovarati,  uz napomenu da su kosovski mit, moral, etika i Ustav Srbije jasni.

Nikolić je rekao da je njegova ideja jasna, a to je da je EU partner Srbije koji može mnogo da joj pomogne, a da bi on kao predsednik prvo otklonio nesporazume koji postoje sa Unijom, a koje su, kako kaže, napravili prethodna Vlada i bivši predsednik, zbog čega je Srbija i zaostala na tom putu.

On je dodao da je zemlja sada prezadužena, da su ta zaduženja uglavnom odlazila u budžet i da ubuduće treba da se zna za šta se zadužuje i da to ide u proizvodnju.

- Srbija je zemlja kriminala, mita i korupcije i obavezujem se svečano da ću da iskorenim kriminal. Neću stati, jer je Srbija zemlja nepodnošljive nepravde - rekao je Nikolić.

(D. Z. / Tanjug)