OPTUŽILI SU ME DA SAM SILOVAO ROĐENU ĆERKU: Ispovest Srbina koji je preživeo pakao!

- Ćerkica mi se žalila da je nešto svrbi, pa sam je, ne skrivajući ništa, odveo kod lekara. Neko je u prvi mah rekao da su to kondilomi koji se najčešće prenose polnim putem i to je poslužilo da pukne bruka po selu - ispričao je I. M.

Tridesetogodišnji I. M. iz sela Vrgudinac kod Pirota koji je uhapšen nakon prijave da je silovao šestogodišnju ćerku, ispričao je kako ga je policija, jedan sat posle ponoći, zaskočila i odvela u zatvor zbog, kako tvrdi, izmišljotina ljudi koji hoće da mu napakoste.

SRBIN optužen na PRAVDI BOGA da je SILOVAO ĆERKU (6), a onda pušten iz pritvora!

I. M. je samohrani otac koji, pored ćerke, ima i petogodišnjeg sina. Supruga ga je napustila prošle godine, tako da je iz Zaječara gde je živeo sa roditeljima, ženom i decom, morao da se vrati u rodno mesto Vrgudinac.

- Dok je živeo u Zaječaru, rodbina se baškarila po njegovim njivama i šumama. Ali kada se vratio, proradila je zavist i počelo je trvenje. Prvo su prijavljivali da je nemaran prema deci, a onda je za vikend jedna rođaka prijavila policijij da je I. seksualno zlostavljao ćerku. Greota od Boga da manipulišu decom da bi Ivana oterali u zatvor i opet koristili njegovu zemlju - ispričala je njegova komšinica.

Optuženi je bio u šoku kada mu je saopšteno zašto se tereti.

- Najteže mi je palo što sam te večeri, a bila je ponoć, morao da podignem usnulu decu iz postelje i predam policiji da ih vodi u centar za socijalni rad. Dok sam se vratio kući, pukla je bruka po selu. Neko je zlobno proneo vest o mom hapšenju, pa je brujalo po svim sokacima, a ljudi su već počeli da me izbegavaju - rekao je I. M.

On je objasnio da živi za svoju decu, pruža im sve što može i da će se boriti zakonskim putem da mu što pre budu vraćena. Dok je živeo sa suprugom, radio je kao drvoseča da bi zbrinuo porodicu, ali ga je žena, uprkos njegovom danonoćnom radu, napustila i ostavila decu.

- Kad sam se vratio u Vrgudinac, zaposlio sam se u jednoj firmi u Pirotu i obezbedio jednu stariju ženu da joj plaćam da čuva decu dok radim. Međutim, brzo su počele anonimne prijave da zapostavljam decu, pa se umešao Centar za socijalni rad u Pirotu. Pitali su me ko te toliko mrzi, a nisam mogao da odgovorim jer ni sa kim nisam bio u zavadi - ispričao je on, pa objasnio šta je prethodilo prijavi za silovanje.

- Ćerkica mi se žalila da je nešto svrbi na debelom crevu, pa sam je, ne skrivajući ništa, odveo kod lekara. Neko je u prvi mah rekao da su to kondilomi koji se najčešće prenose polnim putem. Međutim, posle analiza potvrđeno je da se radi o herpesu i dete sam uredno vodio jednom nedeljno u Pirot na terapiju. Međutim, to je izgleda poslužilo nekom, a oni znaju ko su, da izmisle nešto monstruozno i prijave me za silovanje - završio je I. M.

Tužilaštvo u Pirotu je potvrdilo da su optužbe protiv tridesetogodišnjeg Piroćanca netačne.

- Ta informacija je u nekim medijima plasirana krajnje neodgovorno. Čovek je posle saslušanja pušten bez zadržavanja - istakao je Ivan Jankov, viši javni tužilac u Pirotu.

(Telegraf.rs)