DEČAKU SIPALI DETERDŽENT U OČI I SKIDALI MU PANTALONE: Užas SRPSKOG učenika kojeg muče u školi jer je "debeo"!

"Šutirali su ga u zadnjicu i nazivali ga pogrdnim imenima. Jednom prilikom su ga dvojica vršnjaka držali i skinuli mu pantalone pred svima. Svi su se smejali i niko nije prišao da pomogne", priča otac zlostavljanog dečaka

Dečaka M.M. već godinama fizički i verbalno maltretiraju vršnjaci iz razreda, a prošle nedelje ga je jedan od njih poprskao deterdžentom u oči.

ZBOG PRIČE O ALEKSI NASILNIK SE POKAJAO: Neverovatna ispovest oca dečaka koji se UBIO JER SU GA MALTRETIRALI u školi (VIDEO)

Šest godina traje maltretiranje ovog učenika trećeg razreda Srednje tehničke škole "Mileva Marić" M. M. u Titelu, a kako tvrdi njegov otac, samo zato što ima višak kilograma.

VRŠNJACI SU GA TUKLI I MUČILI, A ONDA SE ON UBIO: Građani traže "Aleksin zakon" u znak sećanja na dečaka iz Niša

On je rekao da ga vršnjaci maltretiraju fizički i verbalno, a poslednji napad se dogodio pre nedelju dana, kada mu je vršnjak bacio deterdžent u oči.

Znate li zašto morate da podržite ALEKSIN ZAKON? Jer, Aleksa je i vaše dete!

Dečak od tada ne ide u školu, a slučaj je prijavljen policiji: podneta je krivična prijava protiv maloletnika, koji je bacajući deterdžent u oči, zadao lakše telesne povrede sedamnaestogodišnjaku, prenosi "Blic".

- Zbog straha, moje dete ne ide u školu od četvrtka, kada se incident i dogodio. Istovremeno čekamo da prođe vreme kako se povreda ne bi iskomplikovala. Trebalo bi da se vrati na nastavu u ponedeljak. Zaposlen sam u firmi koja je relativno blizu škole i, ukoliko bude problema, moraću da reagujem jer više ne znam kako da zaštitim svoje dete - kaže S.M. i dodaje da su vršnjaci još u osnovnoj školi maltretirali njegovog sina.

- Šutirali su ga u zadnjicu i nazivali ga pogrdnim imenima. Jednom prilikom su ga dvojica vršnjaka držali i skinuli mu pantalone pred svima. Svi su se smejali i niko nije prišao da pomogne - priča S.M.

U osmom razredu je njegov sin slomio kuk. Nažalost, ostale su posledice zbog kojih šepao na jednu nogu. Uvrede su se nastavile i bile su još okrutnije, upravo zbog te povrede. Prema pisanju Blica, nasilnici su tada kažnjeni jednim ukorom.

Nažalost, M.M. i nasilnik upisali su isti smer u srednjoj školi. Prve godine nije bilo problema, ali se sledeće udružio sa nekoliko đaka koji su zajedno nastavili da ga maltretiraju.

- Postavili su fotografiju mog sina na Fejsbuk i napisali da je "nevin kao pikado". U školi su mu se svi smejali zbog toga. Zamolio ih je da to sklone. Morao sam da intervenišem i alarmiram razrednog starešinu, pa su tek onda sklonili fotografiju. Maltretiranja su se nastavila, a niko nije reagovao - istakao je otac.

Direktorka škole Jadranka Pešti potvrđuje da je jedan od učenika na odmoru prosuo deterdžent u oči M.M, ali da joj nije poznato da je ranije bilo verbalnog i fizičkog nasilja.

- Prikupljamo dokaze i razgovaramo sa roditeljima i decom. Posle razgovora ćemo znati šta i kako dalje. Do sad niko nije prijavio bilo kakvo nasilje. Koliko znam, incident se dogodio, ali su se učenici nakon toga rukovali i sve je bilo u redu. Potom je otac slučaj prijavio policiji - kaže Pešti.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)