ZBOG OVE SLIKE SRPSKOG HEROJA PLAČE CEO SVET: Duvao je jak vetar, a onda je Marjan uradio nešto neverovatno! (FOTO)

Viđamo ih svaki dan kako dolaze umorni, gladni i promrzli i uvek je jednako strašno. Bar dok su ovde, treba da im olakšamo - kaže Marjan Đorđević (35), čija je slika obišla svet

Fotografija na kojoj policajac Marjan Đorđević (35) iz Preševa pokriva promrzlu decu, koju je na svom Fejsbuk profilu objavila humanitarni volonter Rejčel Tomposon iz Velike Britanije, obišla je svet i otoplila srce mnogima.

KOLEGE, SVAKA VAM ČAST: Redžep Arifi, HEROJ IZ PREŠEVA, čestita policajcima koji su spasli sirijske bebe! (FOTO)

Naime, ona je uz dirljivu poruku podelila i fotografiju, koja na još jedan način prikazuje kako su se naši policajci poneli prema ljudima koji su se našli u nevolji.

- Ovo je bio jedan od najemotivnijih momenata koje sam doživela u Preševu u Srbiji. Promrzla deca su ležala na podu dok su čekala da se njihovi roditelji registruju i dobiju papire. Policajac je video devojčicu koja je ležala na podu, prišao joj i ćebencetom je prekrio, a onda se pobrinuo i da su ostala deca dobro zbrinuta. Malo je falilo da se rasplačem - napisala je ona.

VIDEO SAM NAPUŠTENU BEBU KAKO LEŽI, UČINIO SAM ŠTO BI SVAKO NORMALAN UČINIO: Ispovest srpskog POLICAJCA HEROJA

I pored "slave" koju je stekao, Marjan nije znao da se upravo on nalazi na fotografiji koja je oduševila svet.

SRPSKI POLICAJCI SPASLI ŽIVOTE DVE SIRIJSKE BEBE: Rajko i Slobodan heroji Preševa, Srbije i Evrope! (FOTO)

- Samo sam radio svoj posao. Postupio sam kao žandarm i kao čovek. Valjda bi i svako drugi tako učinio. Tog dana je bilo baš hladno, duvao je jak vetar i osećalo se kako zima ulazi u kosti. Došla je grupa izbeglica s decom. Roditelji su otišli da se registruju, a dečica su legla na hladan beton. Tresli su se, ali su držali oči zatvorene. Video sam da devojčicina glava pada na betom i morao sam da priđem da je podignem i pokrijem - ispričao je on za Kurir.

(EKSKLUZIVNO) ZAGRLIO SAM AMIRA, PLAKAO JE, A ONDA SE OSMEHNUO! Dirljiva ispovest policajca koji je proslavio Srbiju (FOTO)

Ipak, ono što ga je najviše potreslo je to što mu je baš u tom momentu njegova jedanaestomesečna ćerka pala na um.

- Čovek ne može da ogugla na takve prizore. Viđamo ih svaki dan kako dolaze umorni, gladni i promrzli i uvek je jednako strašno. Bar dok su ovde, treba da im olakšamo - kaže Marjan, pa dodaje:

- Stresno je i teško na mom poslu, ali ja kod kuće imam suprugu i ćerkicu, a ti ljudi više nemaju dom, a mnogi od njih ni porodicu.

(Telegraf.rs)