BRITANIJA PREKINULA SKORO SVE ODNOSE S RUSIJOM: Raste netrepeljivost Londona i Moskve

Suspendovane su naučne veze i zamrznuti pregovori u sferi trgovine i ekonomske saradnje gde su strane razgovarale o pitanjima od zajedničkog interesa, a kultura je jedina preostala sfera kontakta između dve države

Nakon što je Velika Britanija odbila je da podeli sa Rusijom podatke o položajima ekstremista Islamske države u Siriji, politički kontakti između Londona i Moskve stavljeni su "na čekanje" na inicijativu Velike Britanije zbog događaja u Siriji i Ukrajini, saopštio je danas za "Tajms" ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksander Jakovenko.

PREOKRET: Britanci ne daju Rusima podatke o položajima terorista Islamske države!

- Praktično svi politički kontakti naglo su prekinuti na inicijativu Velike Britanije, a politički dijalog se održao samo na najvišem nivou između lidera - izjavio je ambasador i dodao da su odnosi na ministarskom nivou u fazi stagnacije što je počelo sa sukobom u Siriji , ali se posebno oseća nakon ukrajinske krize, prenosi Tas.

Suspendovane su naučne veze i zamrznuti pregovori u sferi trgovine i ekonomske saradnje gde su strane razgovarale o pitanjima od zajedničkog interesa, saopštio je Jakovenko i dodao da je kultura jedina preostala sfera kontakta između dve države.

 

Broj radnika u ruskoj ambasadi u Londonu je smanjen, jer su britanske vlasti odbile da izdaju vize ruskim diplomatama, izjavio je Jakovenko.

Šta mislite, da li je ova odluka samo privremena ili će potrajati dok se ne reši situacija u Siriji i Ukrajini? Ostavite nam vaše mišljenje u komentarima.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Srna)