NOVI HIT: Vino od marihuane

Proces fermentacije pretvara šećer grožđa u alkohol, koji dalje izvlači THC iz marihuane, čitav taj proces traje oko devet meseci, a dodavanje boljih sirovina, grožđa i marihuane na kraju daju bolje vino

Vest dana u vinskim krugovima je "vino od marihuane". Ovaj novi trend u vinariji čuva se u tajnosti među kalifornijskim vinarima, jer je i u toj zemlji zabranjeno posedovanje marihuane u bilo kom obliku.

Degustacija ovog novog specijaliteta rezervisana je za posebne prijatelje i odabranu ekipu "istomišljenika".

Na pitanje odakle ideja za pravljenje ovakvog vina, predsednik Napa Valej marihuana vinogradara, Kran Karter je odgovorio: "Ljudi vole vino, ali vole i marihuanu".

Recept za "maričino vino" u osnovi se sastoji od dodavanja pola kilograma marihuane u posude za fermentaciju vina. Marihuana se obično meša s "Cabernet Sauvignon" i "Syrah", a kao što se moglo očekivati, dodavanje boljih sirovina, grožđa i marihuane na kraju daju bolje vino.

Proces fermentacije pretvara šećer grožđa u alkohol, koji izvlači THC iz marihuane, čitav taj proces traje oko devet meseci.

"Vino marihuane" ima biljnu ​​aromu i tvrde oni koji su ga probali da već od čašice može zanimljivo zazujati u ušima, a još uvek nije pronađen podatak da je iko istaknuo lekovita svojstva ovako napravljenog vina.

Još za kraj donosimo i tajnu rečenicu koju koriste kalifornijski vinari za međusobno raspoznavanje "Don’t drink and drive, take a glass of vine".

(D. Z. / Index.hr / foto: The Daily Beast)