(EKSKLUZIVNO) AMERIČKA TV ZVEZDA nam je otkrila MRAČNU TAJNU iz svog života koju niko nije znao! (VIDEO)

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf, dizajner Rendi Fenoli, zvezda američkog šou-programa za neveste "Say Yes to the Dress" otkriva ko je bio bolja mlada - princeza Dajana ili Kejt Midlton, koji je najbizarniji zahtev koji je dobio, kako je izgledala mlada iz noćne more, šta misli o nevestama koje ističu silikone i da li bi napravio "gej venčanicu"

Rendiju Fenoliju je jedva bilo devet godina kada je, krišom, bez majčinog znanja na tek pristigloj šivaćoj mašini sašio prvu haljinu.

Izgledala je tako da je majka, sutradan, pokucala na vrata njegove sobe ne bi li ga zamolila da joj sredi još par suknji... I neke bluze... I još četiri haljine...

I tako je zvezda rođena!

(EKSKLUZIVNO) U SOBI SA AMERIČKOM TV ZVEZDOM KOJA PRIČA SA MRTVIMA: Evo šta mi je rekao DUH Majkla Džeksona! (VIDEO)

Ma koliko bajkovito zvučao početak priče o dizajneru Rendiju Fenoliju, zvezdi američkog šou-programa za neveste "Say Yes to the Dress", koji na kablovskom kanalu TLC prate milioni gledalaca, njegovo detinjstvo bilo je sve samo ne - idilično!

(EKSKLUZIVNO) Bili smo u fabrici KRALJA TORTI u Njujorku, u kojoj nastaju čuvene BADIJEVE poslastice (VIDEO) (FOTO)

Rendi je zapravo odrastao kao najmlađe od sedmoro dece na farmi stoke u južnom Ilinoisu.

Da, dobro ste čuli!

- Ako se pitate gde je južni Ilinois sa tom farmom stoke, odmah ću vam rešiti misteriju - nigde! Možete li uopšte da zamislite nekoga ovako otmenog kao ja na farmi stoke?! - počinje priču sa ekipom Telegrafa šarmantni kicoš Rendi u prostorijama "Diskaverija" na Trećoj aveniji u Njujorku dok se u pozadini čuje sirena američkih "plavaca".

Na trenutke sa tog osmog sprata, ekipi Telegrafa koja je na put preko okeana otišla u organizaciji "Diskaverija", sve odista deluje - filmski...

Iza Rendija stoje tri savršene venčanice navučene pažljivo na još savršenije lutke - mizanscen koji najbolje oslikava šou-program "Say Yes to the Dress" posvećen haosu koji se odigrava u životima američkih nevesti pre, tokom i posle odabira venčanica za najvažniji datum u životu, u salonu "Kleinfeld Bridal".

- Ko zna kojim putem bi otišao moj život da moj otac, inače vojno lice nije od malih nogu počeo da me koristi kao zamenu za vreću za udaranje. Jednostavno nije mogao da prihvati to što sam drugačiji od onoga kako me je zamislio... Dodatni udarac predstavljale su smrti moje najdraže sestre, a potom i brata od aneurizme - iskreno, neposredno i otvoreno u jednom dahu priča Fenoli nastavljajući pripovedanje o tome kako je preko trnja stigao do "američkog sna" - jednog od najgledanijih šou-programa kroz koji godišnje prođe 15.000 nevesti.

Zahvaljujući upornosti i ogromnoj ljubavi prema modi, Rendi je završio prestižnu školu mode - Fashion Institute of Technology. Nakon diplomiranja izbacio je dve kolekcije za neveste, a onda su kao priznanje stigle čak dve DEBI nagrade (prim. aut. najprestižnije u kategoriji dizajniranja venčanica).

Rad na šou-programu je stigao iznenada, a trenutak kada je shvatio da je njegova emisija odista popularna opisuje u svom neodoljivom stilu:

- Jednom prilikom sam svratio u javni toalet, a verujte mi dame, mi muškarci tamo idemo samo "da obavimo posao", a ne da ćaskamo, puderišemo nos, popravljamo šminku... Elem, u jednom trenu do mene je stao dekica od 80 godina, i umesto da obavi ono zbog čega je došao, počeo je da vrišti i juri za mnom moleći me da se slikamo, jer gleda moj šou sa ženom, ćerkom i unukom! Retko ko može da se pohvali da ga prati publika od osam do 80 godina! Dakle, muškarci, ne folirajte se da ne gledate "Say Yes to the Dress"! - šeretski objašnjava Rendi obraćajući se direktno mom kolegi.

Priču, tik do kancelarije u kojoj će sutra, saznajemo, sedeti Opra Vinfri, kako je Rendi zove - "žena njegovog života", nastavljamo u istom duhu.

- Stalno me pitaju šta je trend kada su venčanice u pitanju. Moj odgovor je: "Sve"! Od princeza stila preko Odri Hepbern fazona do čuvenih miksova a la "dve venčanice u jednoj". To je dobro, jer mlade imaju priliku da kroz haljinu ispričaju sve o sebi: koju muziku vole, hranu, cveće, ljude, hobije – otkriva Rendi pažljivo osluškujući šta ćemo ga sledeće pitati.

Šta mislite o nevestama koje po svaku cenu hoće u venčanici da pokažu svoje nove silikonske grudi?

- Kao tradicionalista, mišljenja sam da mlada treba da bude pokrivena kada izađe, pred babu i dedu, na venčanju... No, ima i onih nevesti koje kupe silikone, pa rezonuju: "Dala sam onolike pare za ove dve lepotice i hoću da se vide"! E, to je već do njih i tu se ne mešam.

Sa neverovatnom lakoćom birate venčanice za različite tipove devojaka. Ima li to veze sa time da li mlada pripada tipu "banane", "jabuke"... ?

- Devojke, ne dajte da vas niko na svetu poredi sa voćem! Bez obzira kako je građena, svaka nevesta želi jedno - siluetu! Moj posao je da joj to pružim i da učinim da se oseća lepom po prvi put u životu! Kada im vidim suze radosnice u očima dok se gledaju u ogledalu, znam da je moj posao dobro obavljen!

Kako biste odreagovali kada bi vam gej par zatražio venčanicu?

- Usred migrantske krize, mislim da je najmanji problem to šta dve odrasle, zrele osobe rade u spavaćoj sobi dokle god su srećne.

Kako rešavate situacije u kojima mlada hoće jedno, a roditelji drugo, pa nastane haos?

- Dam nevesti kompliment, postanem joj prijatelj, a onda je, hop, odvedem u drugu prostoriju i tako odvojim od roditelja, sestara, braće... E, u toj drugoj sobi se pitamo samo ona i ja! Često mi se dešavalo i da dođe mlada koja kaže da joj je budžet kojim raspolaže 10.000 dolara, a onda pred svršenim činom odjednom od njene mame saznam da je u stvari - 3.000! Uvek napominjem da je važno da razgovaraju sa rodieljima o tome. No, naposletku da me uvek poslušaju, ne bi bilo ovog šou-programa (smeh).

Koliko je koštala najskuplja venčanica koju ste napravili, a koliko su Amerikanke u proseku spremne da izdvoje?

- Prosečno izdvajaju od 800 do 11.000 dolara. Najskuplja venčanica koju sam napravio je koštala 45.000 dolara, a set od jedne venčanice i još tri haljine - za mladinu majku i dve devojčice - čak 75.000 dolara! Inače, za sat i po vremena nevesta u proseku isproba pet do osam haljina.

Opišite nam "situaciju" sa mladom iz noćne more?

- Bila je jedna koja je imala samo nekoliko nedelja da izabere venčanicu, a zajedno sa celom svojom svitom od rodbine nije jednostavno prestajala da vadi jednu za drugom haljinom koje su znatno premašivale njen budžet... Bilo mi je došlo da joj viknem: "Draga, pokupi se i odvuci tu svoju pozadinu na sofu", ali, srećom, nisam... Sav sam se pušio od gneva, ali prećutao sam! Bio je i jedan muškarac koji je istovremeno na probu doveo verenicu i ćerku. Kad god bi izašla verenica, on bi ushićeno dobacivao: "Uh, draga kako si seksi, jedva čekam medeni mesec". Kad bi, međutim, izašla ćerka, on bi ravnodušno izjavio: "Aha, fino"! Nije ni čudo što se na kraju ćerka na venčanju pojavila sa silikonima. Otac je učinio stravično nesigurnom osobom. Tužno...

Koje su tri najveće greške koje neveste prave pri izboru venčanice? Da li je jedna od njih i to što vode verenika na probu?

- Naprotiv! Verenik vas bolje zna od majke, koja u glavi još uvek ima sliku svoje ćerke koja je završila srednju školu... Ovo, naravno, ne važi za one verenike koji su u fazonu: "Draga što si seksi, bacio bih se na tebe"! Takvima mi dođe da kažem: "Ostavi to za medeni mesec"! Dakle moja tri saveta izgledaju ovako: Izaberi haljinu u kojoj ćeš se osećati lepom, moraš da znaš koliki ti je budžet za celo venčanje (haljinu, muziku, hranu, limuzinu), i naposletku - nemoj birati venčanicu kojom ćeš udovoljiti drugima! Ovo je tvoj dan!

Ko je bio bolja mlada - princeza Dajana ili Kejt Midlton?

- Definitivno Kejt! Osamdesete su bila najgora decenija, barem što se venčanica i celokupne mode tiče! One pufnaste, predimenzionirane naramenice koje štrče, mnoštvo aplikacija i ukrasa... Ma, horor! Interesantno je da su i lejdi Di i Kejt obe imale - nakit, buket, duge rukave, ali Kejt je bila umerena, svedena, sva u silueti i proporcionalnosti! Savršeno.

Mlade neveste obično žele da izgledaju kao Pepeljuge. Šta im savetujete?

- Mnoge mlade zamišljaju sebe i svoje venčanje kao bajku. Ja im obično kažem: "Kada biste o braku razmišljale toliko koliko razmišljate o venčanju, onda bi vam brak duže trajao"!

Uostalom niko ne zna šta se Pepeljugi posle dešavalo u braku... Šta je najbizarniji zahtev koji ste dobili?

- Nevesta bacačica plamena je poželela veo koji će joj omogućiti da joj iz kose izleće plamen. Ja i dan-danas ne shvatam šta je ona u stvari htela! Još jedan bizaran zahtev bila su - vilinska krila na venčanici! Naposletku smo toj nevesti napravili krila. Inače, ona i njen verenik su crtali stripove, želeli su taj dan da budu "u svojoj fantaziji" i mi smo im to omogućili!

Pogledajte kako je ekipi Telegrafa na Trećoj aveniji u Njujorku u prostorijama "Diskaverija" Rendi odgovarao na "brza pitanja":

(Katarina Vuković)