"KAKO MI JE TEŠKO DA BUDEM ALBANAC U SRBIJI": Nekoliko stotina albanskih navijača iz Srbije stiže u Elbasan!

U Elbasanu su već dva dana Albanci ne samo iz Preševa, Medveđe i Bujanovca, već i iz Beograda i Niša, a mnogi su pristigli iz Švajcarske i Nemačke samo zbog utakmice

Bez obzira na stroge mere ne samo albanskih već i srpskih vlasti koje su "birale publiku" koja će pratiti večerašnji meč fudbalera Albanije i Srbije u Elbasanu, nekoliko stotina Albanca iz Srbije otišlo je u taj grad, piše preševska agencija Preševa Jone.

NEKA POBEDI LJUBAV: Fotografija Albanke i Srpkinje sa zastavama zapalila Balkan! (FOTO)

Prema navodima te agencije koja je angažovala tri novinara da prate ovaj susret, Albanci iz Srbije su otputovali noseći albanske crveno - crne zastave i transparente i pevajući pesme "Elbasane, Elbasane lepi, čitavo Istočno Kosovo (Preševska dolina) je uz tebe..." i "Kako mi je teško da budem Albanac u Srbiji, kako mi je lepo da budem Albanac u Albaniji".

PRVI SRPSKI SVETAC sahranjen je u Elbasanu. Poštuju ga i Albanci i Srbi!

U Elbasanu su već dva dana Albanci ne samo iz Preševa, Medveđe i Bujanovca, već i iz Beograda i Niša, a mnogi su pristigli iz Švajcarske i Nemačke samo zbog utakmice, piše preševska agencija.

Ova agencija izveštava da je danas u Elbasanu više od 500 Albanaca iz Srbije, od kojih su, kako tvrdi, njih oko 200 sa albanskim pasošima.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)