Dulić posetio preduzeće "Morava prefabrikati"

"Morava prefabrikati" je dobar primer privatizacije iz stečaja, zahvaljujući čemu je materijalni položaj i proces proizvodnje poboljšan, a tehnologija unapređena, rekao je član Predsedništva DS

Član predsedništva Demokratske stranke Oliver Dulić posetio je danas preduzeće "Morava prefabrikati" u selu Krušce u niškoj opštini Palilula, u kome je nedavno ponovo pokrenuta proizvodnja betonskih konstrukcija.

Dulić je nakon posete tom preduzeću rekao da je ono dobar primer privatizacije iz stečaja, zahvaljujući čemu je materijalni položaj i proces proizvodnje poboljšan, a tehnologija unapređena.

Dulić je  nakon obilaska preduzeća rekao da su mere Vlade za pomoć građevinskoj industriji pomogle da se pokrene proizvodnja u tom preduzeću i da je ono nakon pomoći dobilo prvi inicijalni posao - da izgradi betonske konstrukcije za fudbalski stadion "Čair", a nakon toga još poslova širom Srbije.

- Mislim da je ono dobar primer kako mogu najbolje da se iskoriste mere Vlade i u smislu podsticaja zapošljavanja i pomoći građevinskoj industriji da bi se poboljšalo zapošljavanje i materijalni položaj radnika -  rekao je Dulić nakon posete.

Reč je o preduzeću, koje je, kako je kazao, dugo bilo u stečaju, a nekada, u staroj Jugoslaviji, bilo je lider u proizvodnji betonskih konstrukcija.

Sada u njemu radi 50 ljudi, a u planu je, kako kaže, da se u narednom periodu zaposli još 50 građevinskih radnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)