POLOMIĆU TE AKO OPET OBUČEŠ TU MAJICU: Albanac pretio dečaku zbog srpskog grba

Dok je čekao prevoz iz škole do kuće, Andriji je prišao s leđa nekoliko godina stariji dečak A. S. i zapretio mu da će ga polomiti ako još jednom bude obukao majicu koju je imao na sebi

Andrija Ristić (11)  iz Rujkovca dobio je ozbiljne pretnje od starijih albanskih dečaka u Medveđi, kada su videli da nosi majicu sa simbolima Srbije.

ALBANCI NAPALI RASELJENE SRBE U CRKVI: Gađali ih crvenom farbom na najveći praznik!

Dok je čekao prevoz iz škole do kuće, Andriji je prišao s leđa nekoliko godina stariji dečak A. S. i zapretio mu da će ga polomiti ako još jednom bude obukao majicu koju je imao na sebi.

Andrija je uplašen zbog ovog incidenta i od tada ga ukućani stalno prate i dočekuju ispred škole.

- Stajao sam sa dva drugara i čekao prevoz do sela, a on mi je stavio ruku na rame i zapretio zbog toga što nosim ovu majicu. Sklonio sam se, a drugovi su mi pritekli u pomoć i počeli da se raspravljaju sa njim. Rekli su mu da mogu da nosim šta hoću i pitali ga zašto mu to smeta, jer niko ne reaguje kada on pusti albansku muziku ili nosi njihove simbole. U međuvremenu je došao kombi, pa sam ušao u vozilo, a drugovi su mi rekli da je posle malo falilo da dođe do tuče - priča u jednom dahu mali Andrija.

Njegova majka Jelisavka kaže da je tog dana Andrija ušao u kuću uplakan, vidno uplašen i zadihan, jer je trčao od stanice do svog doma. Jecajući je ispričao šta se dogodilo i od tada niko u kući ne može da se smiri.

- Ne mogu da spavam i stalno razmišljam kako će da ode i da se vrati. Za sada ga pratimo i dočekujemo iz škole, ali to nije rešenje. Sa Albancima sam radio i drugovao i nikada nisam imao nikavih sukoba i problema. Pre tri meseca mi je iznenada umro sin, a sad i ovo da nas snađe. Da mi neko dira unuka neću da dozvolim - ističe Milun Ristić, Andrijin deda, dok mu naviru suze.

Porodica Ristić očekuje od policije i uprave škole da preduzmu sve što je u njihovoj moći i dodaju da će se pridružiti krivičnom gonjenju koje im je policija najavila.

- Tešili su ga i govorili mu da ne treba da se plaši i da su oni tu da ga zaštite. Rekli su mu da i najmanji problem može da prijavi školskom ili bilo kom drugom policajcu. Sve su nas malo oslobodili, ali i dalje strahujemo da ga samog pošaljemo na časove - kaže baka Anica.

U policiji im je još rečeno da će preduzeti sve što je u njihovoj nadležnosti i da su sa albanskim dečakom, u prisustvu jednog od roditelja, već razgovarali.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)