UŠLO 44.000 IZBEGLICA: Mađari postavljaju žicu i ograde kod prelaza Gola

Granični prelaz u Goli samo je 14 kilometara udaljen od ilegalnog prelaza kod Botova, koji je već šesti dan jedna od najkorišćenijih ruta za transfer izbeglica i migranata iz Hrvatske u Mađarsku

Mađarska vojska od ranog jutra, prema odluci vlasti, postavlja bodljikavu žicu i ograde duž graničnog prelaza kod Gole u Koprivničko-križevačkoj županiji, javlja agencija Hina.

Ispovest BEOGRAĐANKE koja je SEKLA ŽICU između Srbije i Mađarske!

Granični prelaz u Goli samo je 14 kilometara udaljen od ilegalnog prelaza kod Botova, koji je već šesti dan jedna od najkorišćenijih ruta za transfer izbeglica i migranata iz Hrvatske u Mađarsku.

Da li Mađari nameravaju da produže ogradu prema Botovu nije poznato, ali ukoliko tako odluče to bi mogli da realizuju veoma brzo.

Iz Tovarnika je jutros krenuo voz sa izbeglicama za Botovo i, po svemu sudeći, te osobe bi trebalo da pređu u Mađarsku bez problema, ali za voz koji bi iz Tovarnika kreće popodne više ništa nije sigurno.

Do sada je u Hrvatsku ušlo više od 40.000 izbeglica, od kojih je većini najmlađa članica Evropske unije bila samo prolazna stanica na putu ka željenim odredištima u zapadnoj i severnoj Evropi.

(Telegraf.rs / Tanjug)