Sutra saslušanje Gorana Arsića

On je lišen slobode zajedno sa sekretarom lipljanskog Crvenog krsta Novicom Živićem zbog navodnih pretnji nekim građanima da će biti pohapšeni čim pređu u Srbiju ako ne izađu na parlamentarne izbore

Kosovska policija privela je i sekretara Crvenog krsta u Lipljanu Novicu Živića. On je uhapšen zajedno sa načelnikom Kosovskog okruga Goranom Arsićem. Njih dvojica uhapšeni su zbog navodnog ucenjivanja građana da izađu na parlamentarne izbore u Srbiji.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao je sinoć da je kosovska policija privela načelnika Kosovskog okruga Gorana Arsića i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Redžepi je dodao da su Arsić i još jedna osoba srpske nacionalnosti privedeni po prijavi nekih osoba, koje su rekle da ih je načelnik Kosovskog okruga ucenjivao da izađu na parlamentarne izbore u Srbiji 6. maja. Druga osoba koja je privedena je Novica Živić.

Kosovski javni tužilac odredio je Arsiću pritvor, jer je on nekim licima pretio da će ih srpska policija uhapsiti čim pređu u Srbiju ako ne izađu na predstojeće izbore, ispričao je Redžepi. Portparol kosovske policije Baki Keljani potvrdio je da su dvojica Srba privedeni juče oko 16.15 sati u selu Staro Gracko u opštini Lipljan.

(M. S. / Tanjug)