AUSTRIJANCI VRAĆAJU IZBEGLICE U SLOVENIJU: Ne primaju migrante koji nisu tražili AZIL!

Upitani zašto drugačije postupaju na granici sa Slovenijom nego sa Mađarskom, Austrijanci su odgovorili da Mađarska odbija da primi izbeglice natrag

Austrijska policija počela je da odbija izbeglice koje su pokušale da uđu u tu zemlju preko granice sa Slovenijom.

Austrijanci noćas nisu pustili 100 izbeglica da uđu u Austriju preko graničnog prelaza Šentilj, jer nisu imali odgovarajuća dokumenta niti su zatražili azil u Sloveniji.

U AUSTRIJU STIŽE 10.000 IZBEGLICA: Vratiće ih Hrvatskoj i Sloveniji!

Austrijska ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner izjavila je da nema razumevanja za izbeglice koje ne traže azil na Balkanu nego umesto toga pokušavaju da dođu do bogatijih država.

- Neshvatljivo je da nije zabeležen gotovo nijedan zahtev za azil među izbeglicama koje su prošle kroz Hrvatsku i Sloveniju i kreću se prema Austriji i Nemačkoj. Evropska pravila o azilu "Dablin" odnose se i na Hrvatsku i Sloveniju - podsetila je ona.

I AUSTRIJA UVODI KONTROLU: Evropa polako zatvara granice!

Iz Slovenije u Austriju juče se probilo oko 350 ljudi, dok je oko 13.000 izbeglica u Austriju stiglo preko Mađarske.

U Nikelsdorfu, austrijskom gradu na granici sa Mađarskom, regionalna policija je prebrojala 4.700 pridošlih tokom noći koje treba prevesti u prihvatne centre gde je više od 11.000 stiglo u subotu.

Austrijski Crveni krst je naveo da je 2.000 izbeglica ušlo u Nemačku izbegavajući granične prelaze.

NEMAČKA UKINULA ŠENGEN: Kontrola na granici, mobilisano na stotine policajaca!

Upitani zašto drugačije postupaju na granici sa Slovenijom nego sa Mađarskom, Austrijanci su odgovorili da Mađarska odbija da primi izbeglice natrag.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)