Kazne za loše plakanje

Svi oni koji nisu na pravi način žalili zbog smrti severnokorejskog vođe Kim Džon Ila poslati su u radne logore na izdržavanje višemesečnih kazni.

Građani Severne Koreje koje nisu dovoljno žalili preminulog vođu Kim Džong Ila poslati u radne logore. Kažnjeni i oni koji su kritikovali naslednika Kim Džong Una.

Svi oni koji nisu dovoljno ili na pravi način žalili zbog smrti severnokorejskog vođe Kim Džon Ila poslati su u radne logore na izdržavanje višemesečnih kazni, objavio je jedan južnokorejski list.

Na šest meseci prinudnog rada osuđeni su oni koji nisu učestvovali u organizovanom žaljenju, ili su odlazili na te manifestacije ali nisu plakali niti pokazivali iskrene emocije, objavio je dnevnik NK.

Oni koji su zadovoljili taj kriterijum, ali su kritikovali odluku da vlast bude preneta na treću generaciju porodice Kim, poslati su u kampove za prevaspitavanje, ili su sa članovima porodice proterani iz gradova u sela, prenosi DPA.

Kim Džon Il preminuo je 17. decembra u 69. godini, a nekoliko dana kasnije vlast je preuzeo njegov najmlađi sin Kim Džong Un.

Kada je završena žalost, u lokalnim partijskim komitetima i partijskim ograncima u preduzećima održani su sastanci na kojima su kritikovani oni koji se nisu ponašali na pravi način, a potom su kazne izricane.

(izvor: FoNet)