VOJSKA SPORO PODIZALA OGRADU NA GRANICI SA SRBIJOM? Mađarski ministar odbrane podneo ostavku

Oružane snage, za koje Hende snosi konačnu odgovornost kao ministar odbrane, bile su uključene u podizanje ograde duž granice sa Srbijom, kako bi sprečile ilegalni ulazak izbeglica

Mađarski ministar odbrane Čaba Hende podneo je danas ostavku, pošto je ocenjeno da je vojska bila previše spora u podizanju ograde na granici sa Srbijom, namenjenu zaustavljanju talasa izbeglica.

UZ UZVIKE "SLOBODA, SLOBODA": Migranti probili kordon i krenuli ka Budimpešti, policija koristila biber-sprej! (FOTO)

Ostavka je usledila pošto je policija upotrebila biber sprej protiv izbeglica koje su probile ogradu prihvatnog centra na južnoj mađarskoj granici.

DRAMATIČNE SLIKE: Otac sa sinom u naručju preklinje mađarske policajce da ih puste! (FOTO)

Oružane snage, za koje Hende snosi konačnu odgovornost kao ministar odbrane, bile su uključene u podizanje ograde duž granice sa Srbijom, kako bi sprečile ilegalni ulazak izbeglica.

IZBEGLICE PRISTALE DA SE VRATE AUTOBUSIMA U CENTAR: Auto-put uskoro prohodan

undefined

Prema izvoru iz vlade, premijer Viktor Orban, desničar koji ima oštar stav prema izbegličkoj krizi u Evropi, nije bio zadovoljan brzinom kojom su barijere na granici podizane, prenosi Rojters.

Orban je prihvatio ostavku Hendea, koju je podneo posle sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećenom velikom prilivu izbeglica i migranata koji dolaze u zemlju.

Premijer je tu funkciju ponudio Ištvanu Šimičku, takođe članu partije Fides.

Rojters navodi da je u Mađarsku dosad stiglo više od 100.000 izbeglica, većinom sa Bliskog istoka.

Podseća se i da je Budimpešta prošle nedelje predložila mere koje će joj omogućiti da rasporedi vojsku na granici da bi zaustavila priliv izbeglica.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)