IZBEGLICE TREBA RASPOREDITI PO CELOJ EVROPI: Ovaj predlog stiže iz Austrije!

Izbeglička kriza je veliki izazov za Evropu, istakao je Kurc govoreći o zakonima prema kojima migranti moraju da zatraže azil u prvoj zemlji Evropske unije u koju stignu

Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc podržao je ideju o raspodeli izbeglica i očekuje da će čuti više detalja o francusko-nemačkoj inicijativi na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu.

MRTAV JE JER JE HTEO BOLJI ŽIVOT U EVROPI: Britanski političar šokirao svet komentarom o sirijskom dečaku koji se udavio!

Lideri Evropske unije moraju momentalno da osmisle zajednički plan po pitanju izbegličke krize inače će sve više zemalja primenjivati sopstvene mere, te bi Evropa mogla da završi u izbegličkom haosu, predviđa Kurc.

DA TI SRCE PUKNE: Dušo mala, ovako je trebalo da spavaš... (FOTO)

- Neverovatno je da smo tokom finansijske krize mogli stalno da se sastajemo i da smo iznašli zajedničko rešenje, ali kad je reč o ovoj izbegličkoj krizi ništa se ne dešava nedeljama, pa čak ni mesecima - rekao je Kurc u intervjuu za Rojters.

Izbeglička kriza je veliki izazov za Evropu, istakao je Kurc govoreći o zakonima prema kojima migranti moraju da zatraže azil u prvoj zemlji Evropske unije u koju stignu.

U BEČ STIGLO 3.650 IZBEGLICA: Većina nastavlja put Nemačke!

Ministri spoljnih poslova Evropske unije razgovaraće o aktuelnom pitanju migracija na dvodnevnom neformalnom sastanku koji danas počinje u Luksemburgu, prenosi Tanjug. Lideri Poljske, Češke, Slovačke i Madajrske održaće vanredni samit o krizi migranata u Pragu, a u isto vreme će zvaničnici Evropske komisije otići na ostrvo Kos u Grčkoj na koje je čamcima stiglo hiljade migranata.

Da li će uspeti da iznađu zajedničko i produktivno rešenje ostaje da se vidi, ali dok zvaničnici razmišljaju šta bi bilo najpametnije da se učini, sinoć je u Budimpešti učestvivalo između 2.000 i 3.000 ljudi u protestima u znak podrške izbeglicama i protiv mera koje vlada planira da uvede. Na glavnoj budimpeštanskoj železničkoj stanici sinoć se nalazilo nekoliko hiljada izbeglica, od kojih je većina na trgu ispred stanice i u obližnjem podzemnom prolazu, dok ih je u samoj zgradi stanice manje.

Ipak, mađarske železnice juče su donele odluku da suspenduju sve međunarodne linije od Budimpešte prema Zapadnoj Evropi, rekla je na pres konferenciji predsednica mađarskih železnica Ilona David.

 Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)