Đulijani: Vučić mi nije platio da dođem u Beograd

Bivši gradonačelnik Njujorka kaže da je u Beogradu u privatnoj poseti i da ga je oduševio projekat SNS "Beograd na vodi"

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đuilijani kaže da njegova poseta Beogradu i Srpskoj naprednoj stranci nije plaćena. On je tokom obilaska reke Save ocenio da je projekat SNS-a "Beograd na vodi" "izvanredan", ali da je problem obimna papirologija koja je neophodna.

Đulijani je rekao da ima privatan biznis i da nije povezan sa politikom i da je savetovao i druge gradove u svetu kako da se razvijaju. On je obišao reku Savu sa kandidatom SNS-a za gradonačelnika Aleksandrom Vučićem.

- Ja sam ovde privatno i nikada nismo pričali o tome da mi se plati dolazak - rekao je Đulijani.

Alekdandar Vučić je takođe rekao da SNS nije platila ni jedan dinar za dolazak Đulijanija u Beograd.

Đulijani je rekao da je projekat SNS "Beograd na vodi" "izvanredan", da može da promeni i glavni grad i Srbiju i da će privući investitore. On je istakao da mu je čast što može da pomogne da se taj projekat razvije.

- Najvažnije je da se što brže omogući dobijanje dozvola za izgradnju. Ono što sam video jeste da je potrebno previše dozvola i papirologije, a to obeshrabruje investitore - rekao je Đulijani.

Bivši gradonačelnik Njujorka je dodao da tamo gde ima puno propisa i velikih kašnjenja ima i korupcije, što je slučaj i u drugim gradovima.

- Odlaganje dovodi do mita - kazao je Đulijani.

Vučić je dolazak Đulijanija ocenio kao "veliki dan za Beograd i Srbiju". On je rekao da je posebno srećan što se odazvao njegovom pozivu i što ga je upoznao sa načinom na koji Beograd može da se razvija.

(M. S. / Beta)