NJIHOVOJ SREĆI NIJE BILO KRAJA: Porodici Emini uručena humanitarna pomoć! (FOTO) (VIDEO)

Svi članovi porodice sa nestrpljenjem su očekivali goste. Dragana Vujasinović iz humanitarne organizacije DAH, zajedno sa novinarom Ivanom Vasićem, uručila je humanitarnu pomoć porodici Emini

Porodica Emini iz Markovca živi u teškim životnim uslovima. Šestoro članova porodice, od toga troje đaka, a stalna primanja nemaju. Pobegli su od rata na Kosovu, a od tada lutaju po Srbiji, tražeći šansu za budućnost svoje dece. 

Predsednica humanitarnog udruženja "DAH" Dragana Vujasinović i novinar Ivan Vasić, veliki borac za prava Roma, uručili su im pomoć koju je skupilo ovo udruženja, a ekipa Telegrafa je zabeležila ovaj humani čin.  

Kada smo došli u Markovac, Hiljmi Emini, otac četvoro dece sačekao nas je na biciklu, i poveo nas do kuće u kojoj žive.

Svi članovi porodice sa nestrpljenjem su očekivali goste. Dragana Vujasinović, predsednica humanitarnog udruženja, pripremila je poklone za sve.

Ranac za najmlađu Valentinu, paketi hrane za celu porodicu, obuća i odeća za mališane. Sa velikom zahvalnošću primili su pomoć, a mala Valentina je bila oduševljena što je konačno dobila ranac za školu. Sada može da krene u prvi razred. To je jedva čekala. 

Draganina ljubav prema romskom narodu, kako kaže, potiče još iz detinjstva, jer je nju kao malu čuvala Romkinja. U znak zahvalnosti kada god može pomaže romskim porodicama, a Hiljmijeva porodica je jedna od tih.

U okviru projekta "Niste sami" koji takođe organizuje Dragana, sve žrtve porodičnog nasilja mogu da se jave na broj telefona 011 407-5-607  i dobiju neophodne savete kako da se ponašaju i od koga da zatraže pomoć.

Novinar Ivan Vasić je izrazio zadovoljstvo što je posetio ovu romsku porodicu, koja se uprkos nemaštini bori za pravedan život:

- Porodica kao što su oni, koja ima četvoro dece koji se školuju a bez osnovnih uslova je vredna pažnje i svake pomoći. Treba im pružiti ruku i pomoći i takve porodice će dobiti zasluženo mesto u društvu - rekao je Vasić i takođe se zahvalio Dragani koja je organizovala ovu humanitarnu pomoć porodici Emini, i svima onima koji su izašli u susret.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici mogu da uplate novac na ime Hiljmi Eminija na sledeći žiro račun: 

Broj žiro računa u Banci Intesi je: 

160-5310200068537-35

Ovo je adresa porodice Emini:

ul: 7. juli br 12

11325Markovac

 

Pogledajte i kako je porodici Emini uručena pomoć:

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)