NAJUŽASNIJA SMRT NA SVETU: Čovek pojeo samog sebe

Stravična smrt desila se na Novom Zelandu

Tridesetsedmogodišnji muškarac  umro je u Napieru na Novom Zelandu, nakon što je pojeo 24 musli bara, osam hamburgera i tri vekne hleba, a njemu je bila potrebna bolja nega usled invaliditeta koji je imao, rekao je mrtvozornik.

 OVAKO IZGLEDA KAD PUTIN KAŽE - NJET: Bageri gnječe i mrve tone hrane iz Evropske unije! (VIDEO)

Paul Tompson je umro od povećanja kiselina u krvi i ozbiljne želudačne nadutosti usred preteranog unosa hrane u organizam - takoreći je samog sebe pojeo.  Tompson je imao tešku urođenu bolest koja uzrokuje opsesivno prejedanje, a osoblje koje se brinulo o njemu je pokazalo nemarnost i nije u dovoljnoj meri pratilo Tompsonove postupke.

Paul je živeo u domu za osobe sa invaliditetom u Napieru, a negovatelji kažu da je često odlazio u toalet tokom noći. Jedne noći  jedna od medicinskih sestara koja mu je nameštala krevet primetila je skriveni set ključeva, za koji je Paul priznao da ga je ukrao iz kancelarije. Narednog dana, jedan od negovatelja primetio je da je Tompson bled i ima problema sa disanjem. Odmah je odveden u bolnicu, a tri i po sata kasnije je preminuo.

STIGLA HRANA IZ KOSMOSA: Astronauti napokon uživaju u prvoj "svemirskoj" salati! (FOTO) (VIDEO)

U izveštaju nakon pacijentove smrti, rečeno je da su pronađene kese od hrane u Tompsonovoj sobi.  Nakon izveštaja takođe je utvrđeno da dom za ljude sa invaliditetom nije pružao adekvatnu pomoć pacijentima, njegove česte noćne posete toaletu je trebalo više proveravati, a hrana koju je uspeo da prokrijumčari je dovoljan dokaz nemarnosti osoblja.

- Ne treba ni u koga upirati prstom posebno, zna se da uvek ima manje i više odgovornih radnika, mislim da je najveći problem u neadekvatnoj obuci negovatelja i njihovoj organizaciji - rekla je gospođa Nagara koja je istraživala slučaj.

( Telegraf.rs /Izvor: news. com. au)