Split: Tri maloletnika zbog ocena zapalili vrata stana profesorke hemije

Polili su vrata i tepih na ulaznom pragu, zapalili ga i pobegli. Reč je o dvojici 15-godišnjaka i jednom 14-godišnjaku, učenicima osmih razreda Osnovne škole Visoka

Troje maloletnika iz Splita, od kojih dvoje imaju 15, a jedan 14 godina zapalili su po treći put ulazna vrata na stanu profesorke hemije jer su bili nezadovoljni ocenama, ali ih ona nije prijavila.

Trojica maloletnika u noći s ponedeljka na utorak uzeli su kantu benzina i uputili se pred vrata stana svoje učiteljice hemije Milice P. u Đakovačku ulicu u Splitu.

Polili su vrata i tepih na ulaznom pragu, zapalili ga i pobegli. Reč je o dvojici 15-godišnjaka i 14-godišnjaku, učenicima osmih razreda Osnovne škole Visoka.

Navodno su bili nezadovoljni ocenama, a ulazna vrata učiteljici hemije zapalili su već treći put.

- Momci dosad nisu bili problematični. Šokirani smo! Jedan od njih čak ide na državna takmičenja iz matematike i šaha. Druga dvojica su prosečni učenici, a iz hemije imaju dvojke. Možda su se ovako želeli izboriti za bolju ocenu - kaže nam Luka Čović, direktor Osnovne škole Visoka.

On dodaje da im se učiteljica već ranije požalila kako joj netko pali ulazna vrata, ali nije ništa prijavila policiji, jer nije znala otkud to dolazi.

- Na sednici razrednog veća ćemo odlučiti kakve ćemo mere preduzeti, jer ovako nešto ne sme se događati. Još nismo razgovarali s učenicima, ali koliko znam, oni će u pratnji svojih roditelja ići kod učiteljice i izviniti joj se - kaže direktor Čović.

- To je već treći put da joj pale vrata. Živimo u strahu od te dece. U tom podstanarskom stanu žive zaista pristojni ljudi - kažu stanari zgrade u Đakovačkoj ulici.

(D. Z. / 24sata.hr)