Vučić: Prljava kampanja protiv SNS izraz očaja

Kandidat SNS za gradonačelnika Beograda kaže da je njegova stranka kampanju posvetila onome što čini suštinu stranačkog programa

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio je da SNS neće odgovarati na "prljavu kampanju DS-a" koja, prema njegovim rečima, predstavlja izraz očaja zbog toga što "znaju sa kolikom razlikom danas gube".

- Troše milione evra građana Srbije na crnu ili prljavu kampanju protiv naše stranke. Mi u tome nećemo da učestvujemo - rekao je Vučić, i istakao da je SNS svoju kampanju posvetio onome što čini suštinu stranačkog programa, a to je zapošljavanje ljudi, privredni oporavak i izvlačenje zemlje iz teške ekonomske krize.

On je sa članovima Saveta za komunalna pitanja, privredu, ekonomiju i industriju Srpske napredne stranke na platou ispred Doma sindikata predstavio rešenja koja ta stranka predlaže za problem nezaposlenosti u Beogradu, a koja se, kako je rekao, pre svega zasnivaju na velikim razvojnim projektima.

- Najvažniji od tih projekata jeste ''Beograd na vodi'', koji će gradu doneti stotine miliona evra zarade i obezbediti zapošljavanje više od 200 hiljada ljudi. Taj projekat će biti i pokretačka snaga za razvoj cele Srbije - rekao je Vučić.

SNS je, kako je rekao, pripremio i podneo Skupštini na usvajanje Zakon o javnim nabavkama, koji bi trebalo da uštedi najmanje 600 miliona evra, što bi moglo da bude uloženo u poljoprivredu, prerađivačku industriju i u zapošljavanje ljudi.

Vučić je podsetio i da je SNS ponudio osnivanje Kancelarije za brze odgovore, što će, kako je rekao, omogućiti borbu političkih privilegija, političke klase, korupcije, kriminala i istovremeno stvaranje suštinski drugačijeg investicionog ambijenta.

(Tanjug)