JUGOSLAVIJA SE NA TRENUTAK PONOVO UJEDINILA: Evo ko je spojio Hrvate, Srbe, Bosance, Makedonce i Slovence!

Prošlo je tačno 20 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, u međuvremenu Jugoslavija se potpuno raspala, odnosi u regionu su još uvek nestabilni, ali, mir je svima potreban, i evo kako se on gradi

Na ovogodišnjem festivalu "Love Fest" u Vrnjačkoj Banji, uz finansijsku podršku Američke mabasade, obeleženo je 20 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma na jedinstven način.

Naime, jedanaestoro mladih iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije okupili su se u okviru projekta pod nazivom "DateOn" kako bi obeležili 20 godina od Dejtonskog sporazuma, kažu da su zadovoljni kako je druženje proteklo i zakazali su novi susret kako bi nastavili ovaj put mira.

Uz dobru zabavu, oni su sklopili i nova prijateljstva, i da bi između ostalog pokazali da se sukobi iz devedesetih mogu prevazići, kao i predrasude o komšijama.

NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA - MILOŠEVIĆ JE DRŽAO U ŠACI TUĐMANA I ALIJU: SRPSKI ŠPIJUNI su omogućili Srbima pobedu u Dejtonu!

Kutak Američke ambasade na Love Festu "DateOn" sva tri dana festivala bio je mesto koje je najviše privlačilo mlade iz Sarajeva, Beograda, Zagreba i Skoplja sa koga su svetu i svojim najbližim poslali poruku mira i ljubavi jer je ona ta koja može da savlada sve prepreke i pomiri različitosti.

(Telegraf.rs)