OSUĐENI LEKARI ZBOG SMRTI JELICE RADOVIĆ (19): Evo kolike su kazne dobili!

Vlasnica klinike Decedra, Svetlana Sremčević, osuđena je na uslovnu zatvorsku kaznu od godinu dana

Troje lekara, koji su radili na privatnoj klinici Decedra, hirurg Slavko Tomić, anesteziolog Miodrag Stojanović i dežurni anesteziolog Olivera Jeremić, osuđeni su u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na po godinu i tri meseca zatvora, kao i dve godine obavljanja lekarske dužnosti, zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi, što je dovelo do smrti Jelice Radović (19) pre 9 godina.

VLASNICA DECEDRE: Žao mi je zbog smrti Jelice Radović!

Vlasnica privatne klinike, Svetlana Sremčević, osuđena je na uslovnu zatvorsku kaznu od godinu dana, koja neće biti izvršena ukoliko u roku od četiri godine ne učini novo krivično delo, a zabranjeno joj je da 10 godina upravlja privatnom klinikom.

U obrazloženju presude, sudija je navela da je utvrđeno da je Jelica umrla zbog sepse.

Jelica Radović je 5. septembra 2006. otisla na Decedru na rutinsku operaciju čukljeva.

Devojci se posle operacije pogoršavalo zdravstveno stanje, ali su je lekari ove klinike tek 8. septembra prebacili u Urgentni centar, gde je i preminula dan kasnije.

Majka Jelice Radović, Dijana, rekla je da je ona zadovoljna presudom jer je doktorima izrečena efektivna zatvorska kazna.

Osuđeni doktor Slavko Tomić najavio je žalbu na presudu, tvrdeći da je ona doneta na osnovu laičkog mišljenja sudsko-medicinskih veštaka, koji za 9 godina nisu uspeli da utvrde sa sigurnošću od čega je Jelica preminula.

(Telegraf.rs)