Nikolić: Prljava kampanja DS iz straha od gubitka izbora

Kandidat SNS za predsednika Srbije tvrdi da se kampanja pretvorila u "prljavštine i lične sukobe"

Kandidat SNS-a za predsednika države Tomislav Nikolić izjavio je da se od DS prljava kampanja mogla očekivati, ali da im ona do sada nije bila potrebna, jer su demokrate bile sigurne u svoju pobedu na izborima.

Nikolić je rekao da vlast preko medija kritikuje i ogovora opoziciju i da je to jedinstven primer u svetu.

- Oko najvažnijih pitanja, iz izjava seku delove koji govore loše o meni. Prozivaju me za ono što sam nekada govorio kao da to ne bi moglo da se natovari svakom čoveku - rekao je Nikolić, i dodao da demokratama smeta to što je počeo da vodi politiku sam, "iz svoje glave".

- Moja ideja je najznažnija u Srbiji. Oni bi da me vrate u ideje iz kojih sam pobegao, kao da su zagradili taj svoj tor koji se zove pravo na EU i u njega ne žele da prime više nikoga, pošto to dobija izbore - rekao je lider naprednjaka.

Nikolić je ocenio da u DS-u postoji ogroman strah od gubitka izbora, jer "neko mora da odgovara na posrtanje Srbije, kriminal, nebezbednost, tajkunske privatizacije i za to što su Šarići kupili pola Srbije".

On je dodao da nije dobro to što se kampanja pretvorila u "prljavštine i lične sukobe".

- U tome delimično i mi učestvujemo samo da bismo pokazali da se ničeg ne bojimo. Kad vlast tako napada i vas i vašu porodicu onda morate da odgovorite, to je pitanje dostojanstva - naveo je lider SNS-a.

(A. P. / Tanjug)