GORI REPUBLIKA SRPSKA: Veliki požar zahvatio Trebinje!

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Danko Vuković istakao je da je situacija veomo teška i alarmantna jer vetar razbuktava vatru

Vatra se na žarištima na području Trebinja širi, dok iz sela Bobana sa hrvatske teritorije novi požar ide prema selu Poljice, ali za sad opasnost ne preti ljudima i domaćinstvima, rečeno je agenciji Srna u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje.

Na dnu ovog OGROMNOG SRPSKOG jezera je POTOPLJEN GRAD koji krije MNOGE TAJNE! (VIDEO)

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Danko Vuković istakao je da je situacija veomo teška i alarmantna jer vetar razbuktava vatru.

On je rekao da gori prema selima Lug i Poljice, gde je nepristupačan teren, a da je opet aktivan požar prema selu Kočela u rejonu Trebinjskih brda. Prema njegovim rečima, na terenu je stotinak vatrogasaca i ekipe za vanredne situacije – Civilna zaštita, Centar za gazdovanje kršom i radnici Gradske uprave.

Njima su se jutros pridružile i jedinice za materijalnu i tehničku podršku Hidroelektrana na Trebišnjici i vatrogasci iz Ljubinja. Tokom dana očekuje se i pomoć bilećkih i gatačkih vatrogasaca.

Juče je bilo ugroženo pet kuća i nekoliko civila na Trebinjskim brdima, a sinoć je najkritičnije bilo u Starom Slanom, gde je ipak sprečeno da vatra ugrozi tamošnja domaćinstva i civile.

Krizni štab grada Trebinje sinoć je na vanrednoj sednici odlučio da se traži pomoć od republičkih organa RS i organa BiH i vatrogasnih službi susednih opština.

Požar na lokalitetu Trebinjskih brda i sela Kočele poprimio je veće dimenzije i zahteva angažovanje snaga koje prevazilaze lokalne kapacitete za borbu sa vatrom na otvorenom.

(Telegraf.rs / Srna Foto: Ilustracija)