ZAKUVALO SE: Tuča radikala i naprednjaka u Zemunu

Radikali optužili SNS za napad na njihove aktiviste koji su lepili plakate, dok naprednjaci poručuju da su oni žrtve napada koordinisane zajedničke akcije DS i SRS

Kandidat SRS-a za gradonačelnika Beograda Nemanja Šarović optužio je danas aktiviste i funkcionere SNS-A da su u Zemunu pretukli aktiviste radikala.

- Aktivisti i funkcioneri SNS-A sinoć su oko 22 časa napali i brutalno pretukli aktiviste SRS-a koji su lepili plakate na dozvoljenim mestima. Napad se desio u Zemunu, na uglu ulica Vrtlarske i Ivićeve - rekao je Šarović.

Radikale je, kako je objasnio, šipkama napalo dvadesetak ljudi, a teško je povređen Vasilije Vidović, srčani bolesnik, koji je nakon napada prebačen i zadržan na lečenju na KBC "Bežanijska kosa", kao i studenti Danijel Petrović i Slaviša Radić.

Naprednjaci međutim, opominju da su  već nekoliko dana primetni "koordinisani napadi aktivista DS-a i SRS-a" na njihove volontere.

- Aktivisti DS-a i SRS-a zajednički kidišu na volontere SNS-a, koji su se do sada trudili da izbegavaju sukobe. Ali Srpska napredna stranka upozorava DS i njihove pomagače iz SRS-a da to ubuduće više neće biti tako, već će naši volonteri braniti sebe i svoju imovinu, pa ako bi se slučajno desilo da ih, na primer, napadne navodni "srčani bolesnik", koji je vrlo dobro znan u određenim krugovima pod nadimkom Vaske, pružaće žestok otpor - stoji u saopštenju naprednjaka.

U SNS-u dodaju da njihovi volonteri nikada nikoga neće napadati prvi, ali da neće dozvoliti nikome da im ugrožava bezbednost.

(A. P. / Agencije)