GRČKA OPOZICIJA U RASULU: Lider Nove demokratije Antonis Samaras podneo ostavku

Nova demokratija je vodila kampanju da građani glasaju "da" na referendumu, ponavljajući upozorenja evropskih zvaničnika da odbijanje predloga EU i MMF-a o reformama može Grčku izbaciti iz evrozone

Bivši premijer i lider glavne opozicione stranke Nove demokratije Antonis Samaras objavio je večeras da podnosi ostavku, pošto su na referendumu pobedili oni koji su glasali "ne", iza kojeg stoji levičarska vlada.

CIPRAS HRABROJ GRČKOJ NACIJI: Demokratija se ne može ucenjivati!

Samaras je pozvao zamenika lidera Nove demokratije i ranijeg predsednika parlamenta Evangelosa Meimarakisa da preuzme vođenje stranke, prenose agencije.

- Našoj stranci je potreban novi početak i danas ja dajem ostavku na rukovođenje Novom demokratijom - kazao je Samaras u izjavi za televiziju.

On je pozvao Grke da ostave svoj podele iza sebe i da drže vladu za obećanje da će pronaći brzi sporazum sa kreditorima.

Nova demokratija je vodila kampanju da građani glasaju "da" na referendumu, ponavljajući upozorenja evropskih zvaničnika da odbijanje predloga EU i MMF-a o reformama može Grčku izbaciti iz evrozone.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)