MAĐARI DIŽU OGRADU SLEDEĆE NEDELJE: Ona nije protiv Srbije nego protiv migracija?

Mađarska je za turiste, koji dolaze iz svih krajeva sveta, spremna. Za ilegalne migrante, koji preko Srbije stižu u Mađarsku, nije nikako

Ogradu duž granice sa Srbijom, zbog ilegalnih migracija, mađarski susedi mogli bi da počnu da dižu već sledeće nedelje.

Uoči sastanka predstavnika Vlada Srbije i Mađarske, stavovi po ovom pitanju i dalje su potpuno suprotni.

PASTOR PODRŽAVA IZGRADNJU MAĐARSKOG ZIDA: On će probuditi Evropu!

Mađarska vlada tvrdi da je Srbija bila upoznata sa svim opcijama, a u Ambasadi Srbije u Budimpešti za B92 kažu da nikakvih dogovora nije bilo.

Mađarska je za turiste, koji dolaze iz svih krajeva sveta, spremna. Za ilegalne migrante, koji preko Srbije stižu u Mađarsku, nije nikako. Ogradu, koju su do sada samo najavljivali, uskoro će i podići.

SRBIJA KAO U NACISTIČKOM LOGORU: Mađari podižu zid od bodljikave žice VISOK 4 metra, vredan 70 miliona evra!

Portparol mađarske Vlade Zoltan Kovač izjavio je da su pripreme za gradnju ograde već počele.

Brisel UKLANJA PARK MIRA, a ćuti na podizanje zida u Mađarskoj!

Uoči sastanka predstavnika dveju vlada, mađarski zvaničnici su optimisti. Pitanje da li postoji mogućnost da, nakon sastanka, odustanu od podizanja ograde, ipak je ostalo bez preciznog odgovora.

- Još jednom naglašavam da ograda nije protiv Srbije i srpskog naroda, već da bi sprečila talas ilegalnih migracija. Kao što smo se dogovorili pre nekoliko dana, ako se situacija sa migrantima pogorša, spremni smo da dižemo zidove i prema drugim zemljama - najavio je Zoltan Kovač.

SRPSKA GRANICA U BODLJIKAVOJ ŽICI: Mađarska ZVANIČNO diže zid prema Srbiji!

Dok je mađarska vlada uverena da će zid zaustaviti ilegalne migrante, u Ambasadi Srbije smatraju da ne samo da neće rešiti problem, već će izazvati nove.

- Ljudi su bežali iz logora, a neće preći jednu žicu od 175 kilometara dužine, koja će mnogo da košta, a neće rešiti nijedan problem. Čini mi se da je to malo uzaludan posao. S dru strane već i onako opterećeni granični prelazi, biće još opterećeniji jer oni koji su došli tu, i zaista hoće da pređu, a imaju rpavo na zaštiotu oni će se pojkaviti na graničnim prelazima - izjavio je ambasador Srbije u Budimpešti Rade Drobac.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)