Tadić i Slavica čestitali Uskrs svim pravoslavnim vernicima

Želim da nam ovaj Uskrs obnovi veru u to da svi skupa možemo da učinimo mnogo, i za svoje porodice, i za svoju zemlju, rekao kandidat za predsednika Srbije. Čestitkama se pridružila i predsednica Skupštine

Kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić čestitao je danas poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, sveštenstvu, vernicima i svim građanima Uskrs i poželeo da veliki hrišćanski praznik provedemo u miru i spokoju, sa svojim porodicama, među prijateljima i komšijama.

- Želim da nam ovaj Uskrs obnovi veru u to da svi skupa možemo da učinimo mnogo, i za svoje porodice, i za svoju zemlju. Da upornim i vrednim radom i čvrstom verom u uspeh možemo da ostvarimo boljitak za Srbiju i sve naše ljude - istakao je Tadić.

Predsednica Skupštine Slavica Ðukić Dejanović, koja zamenjuje predsednika Srbije, uputila je takođe podvodom Vaskrsa čestitke srpskom patrijarhu Irineju, crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu SPC-a, svim vernicima i građanima Srbije, koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Nadam se da će nas radost prazničnih dana podsetiti da su tolerancija i solidarnost svevremene vrednosti, koje su tako potrebne našem društvu danas. Želim da predstojeće praznične dane provedemo slaveći život, u duhovnom miru i zdravlju - navodi se u čestitki v. d. predsednice Srbije.

(Telegraf.rs)