PUTIN OTVORIO DIZNILEND: Ovo je ruski PATRIOTSKI PARK (FOTO)

Ukupna cena izgradnje Patriotskog parka dostići će cifru od oko 300 miliona evra, a deca će u njemu moći da se igraju sa tenkovima i naoružanjem

Ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je zabavni park, ali on je drugačiji od ostalih jer mu je  tematika vojna. Patriotski park je ime ove ruske atrakcije i nalazi se na sat vremena od Moskve.

OVIM MODERNIM ORUŽJEM PUTIN ĆE KONTROLISATI ZAPAD: Protivraketni sistemi mu ne mogu ništa!

Park u Kubinki je namenjen za porodice, a deca će moći da se igraju sa tenkovima i naoružanjem. Roditelji zabavu mogu da potraže u kupovini suvenira od kojih je većina sa likovima ruskih državnika iz prošlosti, ali mogu da se nađu oni sa likom Če Gevare i ostalim istorijskim ličnostima.

Na mestu "Vojnog Diznilenda", kako ga nazivaju zapadni mediji, održaće se i izložbe i konferencije o ruskom naoružanju i vojnim planovima za tekuću godinu, "Armi 2015".

Park će moći da primi na nekoliko desetina hiljada gostiju dnevno, a u njemu će se nalaziti i rekonstrukcije najčuvenijih ruskih bitaka i biće prezentovana vojna moć Rusije. U kompleksu će biti i hoteli što će Patriotski park učiniti još prijemčljivijiim za turiste.

- Ovaj park predstavlja deo vojno-patriotskog programa rada sa mladim ljudima - rekao je Putin na otvaranju, i najavio nabavku 40 interkontinentalnih balističkih raketa sa nuklearnim bojevim glavama.

Ruski predsednik je stigao helikopterom u Kubinku i odmah potom održao motivacioni govor uz podršku vojnog hora i balalajka orkestra. Aleksander Zaldostanov, vođa moto grupe "Noćni vukovi", poznatiji kao Hirurg takođe je održao govor.

- Kada vidim ovo naoružanje, obuzme me osećaj ponosa, jer shvatam da i te kako imamo čime da se suprostavimo Amerikancima. Ne bi se usudili da nam priđu - poručio je Zaldostanov i dodao da "ukoliko Rusi ne uče svoju decu pravim vrednostima, Amerikanci će takav poklon oberučke prihvatiti, što se najbolje vidi u Ukrajini".

Završetak svih radova očekuje se 2017. godine, a ukupna cena izgradnje "Vojnog Diznilenda" dostići će cifru od oko 300 miliona evra.

(Telegraf.rs)