BEZ VODE 20.000 VALJEVACA: Građani ogorčeni, nemaju vodu na 30 stepeni!

- Na vrućinama od 30 stepeni su nas ostavili bez vode. To je bruka i sramota. Ne znam ko je pametan smislio da se radovi izvode usred leta i da veći deo Valjeva ostave bez vode - ogorčeni su žitelji te ulice

Više od 20.000 građana Valjeva je i dalje bez vode. Od ponedeljka su u tom gradu na snazi restrikcije zbog radova na cevovodu sirove vode "Paklje". Pojedina valjevska naselja, poput Popara, su bila 36 sati bez vode!

VALJEVO OSTALO BEZ VODE: Nećete verovati zbog čega!

Građani su ogorčeni na valjevsku vlast, jer niko u Vodovodu ne može precizno da kaže u kom periodu i u koje vreme će potrošači ostati bez vode. Restrikcije vode biće na snazi do ponedeljka.

U Ulici Jakova Nenadovića su bili skoro 48 sati bez vode. Posle višečasovnog čekanja, voda je sinoć stigla u taj deo naselja Peti puk.

- Na vrućinama od 30 stepeni su nas ostavili bez vode. To je bruga i sramota. Ne znam ko je pametan smislio da se radovi izvode u sred leta i da veći deo Valjeva ostave bez vode - ogorčeni su žitelji te ulice.

Veliki broj građana Valjeva je i dalje bez vode. U Vodovodu kažu da su sa mreže isključeni potrošači u visinskim zonama Petog puka, u Goriću i Popučkama, dok je slabiji pritisak u Naselju Oslobodilaca Valjeva i u Novom naselju.

U Vodovodu kažu da građane isključuju “ u krug”, a do kada će neko naselje imati vodu zavisi potrošnje vode iz rezervoara.

Predškolska ustanova “Milica Nožica” kupila je flaširanu vodu za sve valjevske vrtiće, tako da vode za piće ima dovoljno za sve mališane. U najtežoj situaciji su obdaništa u Kolubari dva, Novom naselju i u naselju Gradac, koja su često na udaru isključenja vode, ali većih problema nema, jer su obezbedjene cisterne vode koje se koriste za sanitarne potrebe, kaže direktor Predškolske ustanove “Milica Nožica” Zlatomir Marković.

U valjevskim vrtićima smešteno je oko 2.300 deca, uključujući i predškolce.

Ni u valjevskim školama koje su na udaru restrikcije vode nema većih problema. Časovi su jedino bili skraćeni u Petoj školi i to prvog dana restrikcija, dok je sada situacija potpuno normalizovana.

Najviše problema imaju Druga škola u nasleju Gradac i Sedma škola u Novom naselju, koje su najčešće na udaru restrikcija. Direktor Druge škole Predrag Gojković kaže da većih problema nema, jer se cisterna koja je postavljena u toj školi redovnu dopunjuje, a ta voda se koristi i za sanitarne potrebe.

Istraživačka stanica Petnica prekinula je sve programe za srednjoškolce zbog dvodnevnog problema sa snabdevanjem vodom iz gradskog vodovoda. Istraživačka stanica Petnica je, zbog restrikcija, od ponedeljka popodne bez vode, a kako pitanje vodosnabdevanja još nije rešeno, a skoro 150 ljudi je predugo bez vode, rukovodstvo je odlučilo da se programi prekinu i da se polaznici vrate kućama.

Flaširane vode ima dovoljno u svim valjevskim trgovinama, a cene nisu menjane u odnosu na ponedeljak, kada su počeli problemi sa nestašicom vode.

Suvlasnik “Europroma” Desimir Tadić kaže da je od ponedeljka do sada 10 puta povećana prodaja vode u njihovim maloprodajnim objektima. On kaže da su za tri dana prodali 15.000 litara vode. Europrom u svom lancu ima 35 maloprodajnih objekata.

(S. S.)