KONAČNA ODLUKA: Struja 1. avgusta poskupljuje za 12 odsto!

Socijalno ugorženi građani imaće besplatnih od 120 do 250 kilovat-časova električne energije mesečno, najavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, rekao je danas da će struja poskupeti od 1. avgusta, i to za 12 odsto. On je najavio da će biti uvedena i akciza na električnu energiju i da će poskupljenje struje, uključujući i tu akcizu, iznositi 12 odsto.

Taj iznos poskupljenje usaglašen je sa MMF-om, rekao je Antić. On je najavio da će socijalno ugroženi imati besplatnih od 120 do 250 kilovat-časova električne energije mesečno.

Antić: Cena STRUJE će biti što je moguće MANJA!

Cena električne energije u Srbije ostaće i dalje ubedljivo najniža u Evropi i biće 50 odsto jeftinia nego u Crnoj Gori, duplo jeftinija nego u Hrvatskoj i 15 odsto niža nego od BIH, rekao je Antić.

On je naglasio da nikad nije dobar momenat za poskupljenje struje, ali je povećane cene nužno da bi se obezbedio stabilan elektroenergetski sistem, nova ulaganja u energetski sistem zemlje i otvaranje novih radnih mesta.

(Telegraf.rs / Tanjug)