Dačić u narkomanskom raju

Posle razgledanja privatne kuće u kojoj se proizvodila marihuana ili skank, ministar policije rekao da je vrednost zaplene oko milion evra

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Bezdanu kod Sombora, gde je obišao nedavno otkrivene kućne laboratorije za proizvodnju marihuane, da je u protekle četiri godine srpska policija zaplenila više od 10 tona različitih vrsta narkotika.

Posle razgledanja privatne kuće u kojoj se u tri prostorije, u veštačkim uslovima, proizvodila marihuana ili skank, Dačić je kazao da je to jedna od najvećih zaplena te vrste opojne droge.

- Ovde je reč o proizvodnji koja se obavlja u vestačkim uslovima, što znači da je veoma dobro pripremljena i da je bila spremna za branje, sušenje i isporuku na tržište narkotika - rekao je on napominjući da je vrednost zaplene oko milon evra.

Resorni ministar je podsetio da su vlasnik kuće i njegova majka nedavno uhapšeni i da policija, kako je naglasio, traga za eventualnim organizatorima tog posla.

U proizvodnju marihuane u tim veštačkim uslovima procenjuje se da je, kako je dodao, uloženo oko 50.000 evra za opremu i uređenje prostorija za proizvodnju koja je trebalo da ostvari basnoslovni profit.

- Ovo je veoma zanačajan doprinos akciji "Morava" koju MUP vodi oko tri godine i u kojoj su lišeni slobode, zadržani ili su podnete krivične prekršajne prijave protiv više od 11.000 osoba i zaplenjeno više od tone narkotika - precizirao je Dačić.

(I. M. / Tanjug)