ČETNICI NA BALKANU KRENULI U OFANZIVU: Crnogorci traže rehabilitaciju Pavla Đurišića

Rehabilitacija vođe Jugoslovenske kraljevske Vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića ima vanredan istorijski značaj za celu naciju jer je, napokon, otklonjena najveća nepravda prema pojedincu i celoj jednoj armiji u srpskoj istoriji

Predsednik Srpske liste Dobrilo Dedeić najavio je da će ta partija predati crnogorskim sudovima zahtev za rehabilitaciju vođa četničkog pokreta u Crnoj Gori.

"SRBI REHABILITOVALI ZLOČINCA DRAŽU": Evo kako su reagovali mediji u komšiluku na odluku suda u Beogradu

- Srpska lista će predati zahtev crnogorskim sudovima za rehabilitaciju junačkih sinova Crne Gore Pavla Đurišića, Baja Stanišića, Đorđija Lašića, Blaža Đukanovića i ostalih slobodara koji su branili narod i dali viteške živote za Srpstvo. Nakon što su srpski sudski organi u Beogradu rehabilitovali vožda Trećeg srpskog ustanka, ne postoji ni jedan jedini razlog da crnogorski sudovi ne postupe identično sa herojima koji su tokom većeg dela Drugog svetskog rata branili slobodu i čast Crne Gore, kontrolišući najveći deo njene teritorije. I oni su nečiji preci i zaslužuju pravedno vrednovanje borbe za nacionalnu slobodu. Slava svima koji su se borili za slobodu otadžbine - rekao je Dedeić u pisanoj izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Prema njegovim rečima, rehabilitacija vođe Jugoslovenske kraljevske Vojske u otadžibini Dragoljuba Draže Mihailovića ima vanredan istorijski značaj za celu naciju jer je, napokon, otklonjena najveća nepravda prema pojedincu i celoj jednoj armiji u srpskoj istoriji.

- Danas su spokoj našle kosti svih srpskih mučenika, ne samo iz Srbije, nego i iz Crne Gore koji su pali za Kralja i Otadžbinu. Duše i senke stradalih za krst časni i slobodu zlatnu u Srbiji, Crnoj Gori i srpskim zemljama preko Drine, raduju se Božijoj i ljudskoj pravdi, baš kao i mi, njihovi potomci i poštovaoci - dodao je Dobrilo.

OVO JE ISTORIJSKA ODLUKA SRBIJE: Evo šta piše u PRESUDI O REHABILITACIJI đenerala Draže!

- Srpska lista pozdravlja slobodarstvo oba antifašistička pokreta koje smo, kao retko koji narod u Evropi, i jedini u regionu, imali. I četnici i partizani su naši preci koji su se nesrećno međusobno sukobljavali zbog interesa onih koji ne misle dobro srpskom narodu. Vreme je da bratski pružimo ruku jedni drugima i da shvatimo da je nacija iznad ideologija - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Izvor: portalanalitika.me)