Zlatna medalja za Iskon ulje

Jestivo suncokretovo ulje koje proizvodi Victoriaoil nastavlja sa nagradama za kvalitet i u ovoj godini!

Suncokretovo ulje fabrike Victoriaoil, članice Victoria Group, dobilo je još jednu zlatnu medalju za kvalitet Novosadskog sajma u kategoriji jestivih ulja. Ovo priznanje dodeljuje se u okviru ocenjivanja kvaliteta proizvoda, koje se tradicionalno organizuje povodom Međunarodnog sajma poljoprivrede. Ove godine sajam traje od 9. do 15. maja.

Nagradu je primio Srđan Popov, generalni direktor kompanije Victoriaoil, i tom prilikom izjavio: „Investiranjem u proizvodnju i implementacijom međunarodnih standarda dostigli smo visok kvalitet ulja koji već dugi niz godina prepoznaju kako naši potrošači, tako i stručna javnost. Iskon je nekoliko puta do sada osvajao medalje Poljoprivrednog sajma za kvalitet.

Prošle godine Iskonu su dodeljena i dva prestižna prizanja – „Najbolje iz Srbije“ za najbolji prehrambeni robni brend, kao i međunarodna nagrada „Superior Taste Award“, koju dodeljuje Međunarodni institut za ukus i kvalitet. Ove nagrade vidimo kao potvrdu tržišnog uspeha ulja koje proizvodi Victoriaoil i odličnih rezultata i u domaćoj prodaji i u izvozu“.

Victoriaoil je jedan od najvećih neto izvoznika Srbije. U istraživanju Business Info grupe, prema podacima Uprave carina i Agencije za privredne registre za 2014. godinu, uljara je zauzela deveto mesto na listi najvećih neto izvoznika. Kad je prehrambeni sektor u pitanju zauzima drugo mesto, iza Sojaproteina, takođe članice Victoria Group. Pored suncokretovog ulja, Victoriaoil je značajan uspeh zabeležila i u plasmanu sojinog i repičinog ulja, ali i lecitina i drugih proizvoda od uljarica.