OVAJ SRPSKI GARDISTA JE ODUŠEVIO PUTINA: Koračali smo ponosno u Moskvi, u slavu Srbije! (FOTO)

- Kad mi je prišao predsednik Putin, predstavio sam se, a on mi je zahvalio što smo upriličili manifestaciju, dostojanstveno predstavljajući Srbiju - kaže Vladimir Vukajlović, komandant gardijskog bataljona VS i vođa našeg ešelona u na Paradi u Moskvi

Vojna parada u Moskvi protekla je u najboljem redu, a na njoj učestvovali su i pripadnici Vojske Srbije. Među njima je bio i potpukovnik Vladimir Vukajlović, komandant gardijskog bataljona VS i vođa našeg ešelona u Moskvi, pišu Večernje novosti.

SRPSKA VOJSKA ODUŠEVILA PUTINA: Evo kako su GARDISTI uz KAĆUŠU marširali MOSKVOM!

- San svakog vojnika je da prodefiluje na svečanosti kao što je ova, osećanja su mi pomešana, a iskustvo neponovljivo. Naša prošlogodišnja vojna parada bila je nešto što se desi jednom u životu, ali ovo u Moskvi bilo je posebno. Hiljade vojnika na jednom mestu, savremenu tehniku i avijaciju koju sam video, pamtiću do kraja života - istakao je Vukajlović.

- Kada mi je prišao predsednik Putin, predstavio sam se, a on mi je zahvalio što smo upriličili manifestaciju, dostojanstveno predstavljajući Srbiju - objasnio nam je Vukajlović šta je razgovarao sa predsednikom Rusije, na kraju Parade.

PARADA O KOJOJ PRIČA CEO SVET: Putin pokazao najmoćnije oružje, Srbi marširali uz Kaćušu!

- Bilo nam je važno da se skoncentrišemo i ubrzamo korak. Za minut ruski vojnici prolaze 120 koraka, dakle u tri minuta moramo proći preko Crvenog trga tih 360 koraka koja se pamte za celi život. Kod nas se obično "gazi" 110 koraka u minuti pa smo morali da ubrzamo što nam kao dobro uvežbanim nije bilo teško - rekao je Vukajlović.

Već tri nedelje Vladimir nije kod kuće. Najpre je proveo nedelju dana u Gornjem Milanovcu, a zatim je usledio poziv koji se ne odbija - učešće na moskovskoj paradi.

SRPSKI GARDISTI ODUŠEVILI I MEDVEDEVA: Ruski premijer na Fejsbuku šerovao fotku naših vojnika!

- Mnogo se poželeo tate, njih dvojica su veoma vezani - objašnjava Ljubica, "gospođa tašta", kako je od milošte zove Vladimir, dok njegov sin trči sa kraja na kraj stana, igrajući se sa bratom i sestrom od tetke, koji su sa svojom mamom, Đurđicinom sestrom Jasminkom, došli da podele radost i ponos.

NIKOLIĆ JE U MOSKVI VIDEO PUTINA: Evo šta mu je ovaj poručio!

Kako je ispričala Đurđica za "Novosti", emotivno uzdržana ali sa osmehom koji joj ne silazi sa usana, Vladimirov i njen san oduvek je bio da otputuju u Rusiju. Sada ga on proživljava za oboje, ali na način koji nikada nije ni sanjao.

Kadrovi se smenjuju brzinom svetlosti, a onda, zajedno sa ostalim komadantima, i Vladimir je istupio i strpljivo čeka da se rukuje sa imenjakom - predsednikom Putinom. Krupan kadar, lice u plavoj, najlepšoj uniformi, ponos porodice.

Ponos Srbije na Crvenom trgu, pored Vladimira bili su i drugi gardisti, a među njima i dve devojke, poručnik Aleksandra Mišić i razvodnik Tijana Matović. Njihova lepa lica i eleganciju primetili su i ruski televizijski i novinski reporteri. Obe, srećne što su obavile dobro povereni zadatak

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)