SNEG I OLUJNI VETROVI PARALISALI HRVATSKU: Veliki deo auto-puta zatvoren za saobraćaj!

Slab sneg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima

Olujni vetrovi paralisali su veliki deo susedne Hrvatske. Zbog prejake bure, zatvorene su deonice autoputa A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnim putevima preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, zatvorena je i državni put Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) te Paški most.

Samo za putnička vozila otvorene su deonice autoputa A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smera (obilazak za ostala vozila je starim putem kroz Gorski kotar-DC3), deonica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 8,40 sati.

Na Krčkom mostu zabrana je saobraćaja za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autoput A7 između čvorova Sv.Kuzam i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Slab sneg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima.

Zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona najviše dopuštene mase na pojedinim državnim putevima biće na Uskrsni ponedeljak.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova u Sloveniji teretna vozila iznad 3,5 tone preusmeravaju se na čvoru Rupa prema graničnom prelazu Pasjak.

Zbog loših vremenskih uslova u prekidu su: trajektne linije: Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Sumartin-Makarska; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

(Telegraf.rs / Beta)