BOMBA! Oliver Mlakar donosi "Kviskoteku" u Srbiju?!

Najpoznatiji voditelj bivše Jugoslavije Oliver Mlakar poručuje da bi opet vodio legendarni kviz ako neka televizija ponudi dobre uslove

Oliver Mlakar bi pristao da ponovo vodi kultnu "Kviskoteku" i to na srpskoj televiziji! Kviz koji je punih 15 godina čitave porodice širom stare Jugoslavije držao kraj malih ekrana doživeo je kratku renesansu pre desetak godina, da bi posle jedne sezone bio skinut sa programa hrvatske Nove TV.

- Kada bi me pozvala neka srpska televizija i ponudila mi prave uslove za "Kviskoteku" pristao bih - izjavio je najpoznatiji voditelj bivše Jugoslavije Oliver Mlakar za "Informer" nastavljajući - Naravno, morao bih da uz sebe imam kvalitetnu redakciju i dobru produkciju. Jedino što ne znam da li bi takav koncept prošao danas. Uvek mislim da je to bila emisija za ono vreme.

Na pitanje novinara da li je tvrdio da su ga skinuli sa HRT televizije, jer je bio mezimac Franje Tuđmana i da li misli da bi ga Kolinda Grabar Kitarović "rehabilitovala" na male ekrane, Mlakar je odgovorio:

- Na toj televiziji više i ne gostujem. Kad sam ispunio uslove za penziju, poklonili su mi foto-aparat - da se slikam. Ceo život sam radio tamo, doneo im prihode i gledanost, a oni su me se odrekli - ispričao je Oliver napominjući kako je upoznao Tuđmana.

- U jednom intervjuu sam iskazao simpatije prema njemu i prognozirao njegovu pobedu na izborima. Pročitao je to i pozvao me na zabavu koju je organizovao u svojoj kući. Voleo me je, čak mi je nudio da budem direktor HRT. Rekao sam mu: "Nemojte, hvala vam", a u sebi sam mislio: "Budalo jedna, kuvaj s tom vegetom i uživaj, a ne da vodiš toliku ustanovu i krepaš od srca".

Mlakar se u ispovesti za "Informer" setio i druženja sa velikim Mićom Orlovićem. Na pitanje da li je tačno da zbog Miće nije prošetao Knez Mihailovom iz stopa je ispričao:

- Sto puta sam bio u Beogradu, ali nikad u toj ulici. Mića mi je bio domaćin i uvek bi me vodio u kafanu. Bio je drugarčina. Grozno je što je otišao, mogao je još poživeti! - prokomentarisao je Mlakar.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)