HOROR U ŠKOLI: Trener udario dete u glavu!

Pojurio nas je govoreći najgore psovke. Sustigao me je preko ograde koja deli tribine i teren i snažno udario po glavi - priča dečak koga je trener brutalno napao

Učenika M. K. (13) u petak u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Đura Jakšić" u Kaću napao je i tukao košarkaški trener Steva M. zvani Romeo. Dečak je s brojim povredama završio u bolnici, a otac koji je čuo da mu je dete pretučeno obračunao se pesnicama sa trenerom.

Kako pričaju svedoci, Steva M. je na jednoj polovini terena držao košarkaški trening. Učenik M.K. kaže da je sa drugovima bio na praznoj polovini terena kada je Steva počeo da viče na njih i da ih tera.

- Pojurio nas je govoreći najgore psovke. Sustigao me je preko ograde koja deli tribine i teren i snažno udario po glavi - kaže M.K.

Dečak je isto veče primljen na Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Na pregledu mu je konstatovana bolna osetljivost na dodir, otok leve strane glave i oguljotina levog ramena.

Njegova majka Slobodanka kaže da je dečak bio toliko zbunjen i uplašen da nije znao da kaže svoj datum rođenja. Roditelji trenera Stevu znaju od ranije, i kažu da je uvek bio mirna osoba.

Otac dečaka je odmah krenuo ka Stevi, bez ikakve namere da ga bije, kako tvrdi.

- Steva je odmah hteo da se obračuna sa mnom, vikao je i udarao me. Tada sam mu refleksno uzvratio. i to je bilo sve. Svakako ću ga tužiti - završava priču, dečakov otac, Milan K.

(Telegraf.rs)