DRUGOAPRILSKO DUVANJE: Kvartet "Nevski" u četvrtak na Kolarcu! (VIDEO)

Prva tri čitaoca, koji se jave na mejl pr@telegraf.rs, nagrađujemo sa po dve karte za koncert

Beogradski koncert duvačkog kvarteta "Nevski", koji popularne teme izvodi na svoj originalan način, biće održan u četvrtak 2. aprila (20) u Dvorani Kolarčeve zadužbine.

Događaj se intrigantno najavljuje kao "Drugoaprilsko duvanje". Koncert je osmišljen kao svojevrsni scenografski i dramaturški performans, sačinjen od kompozicija zapadnoevropske klasične muzike, etno muzike, popa, filmske muzike, baletske muzike, itd.

Izvođači kroz niz skečeva, putem mimike, pokreta, glume i plesa, na komičan način predstavljaju muziku. Cilj performansa je da približi umetničku muziku publici, pogotovo mladima, korišćenjem popularnih izvođačkih formi i estetike.

Takođe, ovaj koncert, kako se navodi, ima za cilj da promeni način slušanja klasične muzike, podstakne kritičko promišljanje o estetici estrade i rijaliti programima, isprovocira kreativno razmišljanje i pokaže da zabava ne mora da bude vulgarna, a još manje vezana za upotrebu narkotika.

Sviraju profesionalni, afirmisani muzičari iz Kvarteta klarinetista "Nevski", uz pratnju čuvenog perkusioniste Aleksandra Radulovića i kamernog gudačkog orkestra "Mosaic String Band" iz Beograda.

(Telegraf.rs)