SILOVATELJA VRATILI DA ŽIVI SA ŽRTVOM: Skandalozna odluka direktora Doma učenika u Zrenjaninu!

Uprkos upozorenjima nastavnika da će povratak osumnjičenog Đ. K. (16) uticati negativno na psihičko zdravlje devojčice (15), direktor Doma učenika Goran Petković je odlučio da se osumnjičeni vrati u dom u kom živi i napastvovana devojčica

Upravnik doma učenika "Angelina Kojić Gina" u Zrenjaninu Goran Petković dozvolio je učeniku osumnjičenom da je silovao petnaestogodišnju devojčicu da se vrati u dom u kom živi i devojčica koju je napastvovao.

Podsetimo, petnaestogodišnja učenica iz jednog sela kod Zrenjanina prijavila je da su je silovali Đ. K. (16) i njegov drug (18) u Domu učenika u kojem svi stanuju. Uprava Doma učenika je slučaj prijavila policiji, koja vodi istragu.

Devojčicu drogirali pa silovali u domu za učenike?!

Uprkos upozorenjima nastavnika da će povratak Đ. K. uticati negativno na psihičko zdravlje devojčice, Petković je odlučio da se osumnjičeni vrati.

- Na zahtev vaspitača, održani je pedagoško veće, na kojem je direktoru predočeno kakve posledice po devojčicu može imati povratak dečaka u dom. Vaspitači su upozorili direktora da su od dece čuli da je dečak već provocirao silovanu devojčicu - kaže izvor iz doma za beogradske medije.

Vaspitači, koji ne žele da snose odgovornost ako se devojčici nešto desi, predložili su da se sa Đ. K. raskine ugovor do okončanja sudskog postupka.

- Jedan vaspitač je upitao direktora: "Šta ako devojčica uradi sebi nešto?", na šta mu je direktor odgovorio: "To je njen problem, a ne naš". Vaspitači nisu mogli da veruju šta čuju - kaže sagovornik.

Odlukom direktora šokirana je i Vesna Tomić, socijalni radnik Instituta "Dr Milan Jovanović Batut".

- Ako je direktor izgovorio da to nije njegova briga, zreo je za nei psihološki tretman. Povratak dečaka koji ju je silovao pogoršaće devojčicine probleme. Direktorovo ponašanje pokazuje da njegove kompetencije nisu na zadovoljavajućem nivou za poziciju na kojoj se nalazi - kaže ona.

(Telegraf.rs)