POLOMIO MU OBE RUKE: Niški srednjoškolac metalnom palicom brutalno pretukao vršnjaka! (FOTO)

- A.N. me je zaskočio iza vrata sa metalnom šipkom u ruci i počeo besomučno da me udara. Pokušavao je da me dohvati po glavi, a ja sam udarce blokirao rukama. Ne znam koliko me je puta udario, ali se sećam da sam pao, a on me je onda šutirao - kaže Nemanja Janković kome su polomljene obe ruke

Niška policija podnela je krivičnu prijavu zbog nanošenja teških telesnih povreda protiv osamnaestogodišnjeg A.N., učenika trećeg razreda mašinsko tehničke škole "15. maj" . On je juče brutalno pretukao svog vršnjaka Nemanju Jankovića, maturanta tehničke škole "12. februar" slomivši mu metalnom palicom obe ruke. Kako tvrdi Janković, A.N. je samo izvršilac premlaćivanja koje je naručio drugi mladić sa kojim je on godinama u lošim odnosima.

Janković je napadnut u zajedničkom dvorištu ove dve obrazovne ustanove.

- Jedan momak, inače moj komšija iz sela Balajnac sa kojim godinama ne razgovaram, me je pozvao da izađem iz učionice jer me navodno traži A.N. Meni je to bilo čudno, naročito zato što tog dečka koji me je navodno tražio, znam samo iz viđenja. Pitao sam tog mog komšiju : " Jesi li ti njegov advokat, zašto me on sam ne pozove?", ali je on insistirao da izađem u dvorište i vidim se sa A.N. Kada sam izašao iz zgrade, A.N. me je zaskočio iza vrata sa metalnom šipkom u ruci i počeo besomučno da me udara. Pokušavao je da me dohvati po glavi, a ja sam udarce blokirao rukama. Ne znam koliko me je puta udario, ali se sećam da sam pao, a on me je onda šutirao. Već skoro u nesvesti čuo sam dečka koji me je zvao da izađem kako kaže: "Sad mu je dosta". Uspeo sam da dobauljam do vrata škole, uđem u hodnik, ali sam se tu onesvestio - priča Nemanja.

Njegova majka Jasna ogorčena je neizazvanim napadom na svoga sina.

- Rodila sam četvoro i svi su dobra deca. Nisam ni slutila šta ga može snaći. On je dobar đak i poslušno dete, a taj koji mu je namestio batine je ponavljač. Celo selo kuka od njega. Nemanja trpi jake bolove, celu noć se trzao, preživeo je veliku traumu. Nećemo se smiriti dok onaj ko je kriv za ovo što mu se desilo ne bude kažnjen - najavljuje ona.

Nemanjin otac Saša kaže da je pokušao da razgovara sa ocem mladića koga smatra naručiocem premlaćivanja.

- Nije hteo ni da me sasluša. Ne mogu da shvatim da se nimalo ne smatra odgovornim za prebijanje mog deteta. Ovo mu je sasvim poremetilo život, ove nedelje je trebalo da polaže vozački ispit. Prijavio se da ide u vojsku, u junu je trebao da ide na proveru psihofizičke sposobnosti, a sada to ne može - komentariše napad otac dečaka.

U školama koje pohađaju žrtva i njegovi napadači potvrđuju navode Nemanjinih roditelja.

- Nemanja je dobar dečak, redovno pohađa nastavu i nikada nije pravio probleme. Svi smo iznenađeni ovim događajem – naglašava Snežana Živković, direktorka škole "12. februar". Međutim, direktorka "15. maja" Slavica Jukić nije imala reči hvale za svog učenika A.N.

- On je ponavljao treći razred zbog izostanaka i loših ocena. Nema roditelje, pa živi sa sestrom i bratom. Njegovo odeljenje je u vreme tog događaja imalo praktičnu nastavu, ali je on napustio i vratio se u školu da napadne tog dečaka - kaže Jukićeva.

A.N. je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. Protiv navodnog naručioca napada za sada nije podneta krivična prijava.

(D. R.)