POKUŠAO DA UBIJE SINA PUCAVŠI U NJEGA: Pogledajte koliku je kaznu dobio!

Ivica Stamenković je u pijanom stanju sopstvenom sinu naneo prostrelnu ranu u vidu povrede jetre. Osuđen je na četiri godine za pokušaj ubistva, a sin nije želeo da krivično goni oca

Viši sud u Nišu izrekao je jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine Ivici Stamenkoviću (50) jer je 24. jula prošle godine pokušao da ubije svoga sina, tad osamnaestogodišnjeg Nemanju.

Sud je prihvatio nagodbu o priznanju krivice koju je s tužilaštvom sklopio Stamenković i za pokušaj ubistva ga osudio na tri i po, a za izazivanje opšte opasnosti osam meseci zatvora, pa je primenom zakonskih odredbi, izrekao jedinstvenu kaznu od četiri godine.

Uz kaznu mu je izrečena i mera bezbednosti obaveznog lečenja od alkoholizma. Nemanja se nije pridružio krivičnom gonjenju svoga oca.

Optužnica je Stamenkovića teretila da je kritičnog dana došao kući u niško naselje Kovanluk u pijanom stanju i započeo svadju sa sinovima, blizancima Nemanjom i Strahinjom.

Tokom verbalnog sukoba uzeo je pištolj “CZ M 88” I kroz vrata terase ispalio dva hica, a još jedan u zid dnevne sobe. Kad je Strahinja otišao u kupatilo, Ivica je u Nemanju ispalio jedan hitac koji ga je pogodio u desnu stranu stomaka, nanevši mu prostrelnu ranu opasnu po život u vidu povrede jetre.

Teže posledice sprečio je Strahinja koji se u tom trenutku vratio iz kupatila pa je, videvši brata blizanca u krvi na podu, nasrnuo na oca, zadavši mu nekoliko udaraca u telo. Zatim je pozvao Hitnu pomoć dok je Ivica nakon toga odložio pištolj u fioku.

Kako je nakon zločina kazao Nemanja, otac koji je nakon razvoda živeo s njima često je pio i zbog toga se stalno s njima svađao. Prema njegovim rečima, sinove je izgrdio što nisu počistili kuću, vređao ih je i nazivao lenštinama. Kad su mu dečaci verbalno uzvratili on je uzeo pištolj, najpre pucao u vazduh, što su deca shvatila kao nameru da ih zaplaši. Međutim, jedan od hitaca završio je u Ivičinom stomaku.

I Ivičina bivša supriga Lidija tad je potvrdila je da je Ivica mnogo pio i da je to razlog zbog čega se razvela od njega pre 15 godina.

Ivica je iz pritvora pušten nakon mesec dana od hapšenja. Vreme provedeno u pritvoru biće mu uračunato u zatvorsku kaznu.

(Telegraf.rs)