SVE O SRUŠENOM HELIKOPTERU: Uvezen iz Rusije pre 18 godina!

Helikopteri su originalno proizvedeni za Sovjetski Savez 1989. i 1991. godine, a u Srbiju su uvezeni polovni 1997. godine za potrebe Jedinice za specijalne operacije Resorsa državne bezbednosti, koja ih je koristila na Kosovu

Transportni helikopter Mi-17, koji se srušio u širem rejonu aerodroma "Nikola Tesla" kod Surčina, bio je jedan od svega dva primerka te letelice koja je korišćena u Vojsci Srbije.

Dva helikoptera Mi-17 su letela u sastavu 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade u Batajnici, a u Vojsci Srbije imali su internu oznaku HT-48 (Helikopter Transportni 48), prenosi Beta.

ZVANIČNO: Nema preživelih u padu helikoptera, i beba ipak nastradala! Tuga!!! (VIDEO)

U pitanju le letelica sa evidencijskim oznakama 12550 i 12551.

Helikopteri su originalno proizvedeni za Sovjetski Savez 1989. i 1991. godine, a u Srbiju su uvezeni polovni 1997. godine za potrebe Jedinice za specijalne operacije Resorsa državne bezbednosti, koja ih je koristila na Kosovu.

SRUŠIO SE VOJNI HELIKOPTER SA BOLESNOM BEBOM! Nezapamćena tragedija kod aerodroma Nikola Tesla (VIDEO)

Vojska Srbije preuzela je dva helikoptera Mi-17 2006. godine i remontovala ih 2010. godine, nakon čega su uključeni u upotrebu.

Helikopteri Mi-17 predstavljaju unapređenu verziju najpoznatijeg sovjetskog transportnog helikoptera Mi-8, koji se takođe koristi u Vojsci Srbije.

TELEGRAF NA MESTU STRAVIČNE NESREĆE: Ovde se srušio helikopter sa bolesnom bebom! (VIDEO)

U pitanju je srednji transportni helikopter koji se koristi u desetinama armija sveta a koji, u odnosu na Mi-8, ima jači motor i unapređenu avioniku.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva odbrane, helikopter Mi-17 srušio se u petak uveče u akciji traganja i spasavanja, tokom koje je životno ugrožena beba transportovana iz Raške u Beograd.

(Telegraf.rs)