DA LI JE OVO REALNO: Detetu od 16 meseci napisali da može da putuje samo?!?

Majka jednoipogodišnjeg deteta iz Kragujevca Aleksandra Radović frapirala se kad je na odluci Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje pročitala da njena beba, na pregled u Beograd, treba da otputuje bez pratioca

Svoju šokiranost time s koliko nemara se u nadležnim institucijama obrađuje dokumentacija građana, od koje nama zavisi zdravlje, a neretko i sam život, Aleksandra je izrazila na Fejsbuku, podelivši sliku odluke RFZO, na koju je htela da skrene pažnju.

"Dragi moji prijatelji, želela bih da sa vama podelim još jednu veliku nebulozu jadne nam naše Srbije, socijalnog osiguranja i svega drugog. Želim da vas uputim da je moj 16 mesečni sin sposoban da bez pratnje, samostalno putuje u Beograd autobusom. Ja to zaista nisam znala, ali me je u to uputila ocena komisje RFZO. Iako je naša doktorka jasno naznačila da je detetu potreban pratilac, oni su ipak odlučili da je on sa svoji 16 meseci sposoban da samostalno putuje autobusom za Beograd. Šta reći...", napisala je Radovićeva ba svom Fejsbuk nalogu.

Ona je dodala da joj "ova država ništa nije pružila ni do sad, pa da joj više ništa ni ne treba", ali da je poenta u tome što ne može da se načudi doktorima koji su napisali i potpisali ovako skandaloznu odluku, iako su imali na na uvid su imali knjižicu u kojoj su jasno mogli da vide da se radi o bebi.

(Telegraf.rs)