KRIJUMČARI SU NAS TRETIRALI KAO STOKU: Potresna ispovest migranata koji su preživeli udes kod Leskovca!

- Vozač nas je bukvalno nogom gurao u kombi kako bi nas smestio unutra. Borili smo se čitavim putem za vazduh. Predosećao sam da će nešto loše da se desi. Jedan od nas je plakao čitav put - priča očajni Ajzek Hopo, migrant iz Gane

Pedesetčetvorica migranata koji su utorak doživeli stravičnu saobraćajnu nesreću na auto-putu kod Leskovca mesecima su na svojim ilegalnim putovanjima preživljavali pravi pakao. Neki od njih na putu su duže od šest meseci, putuju od zemlje do zemlje, ilegalno prelaze granice, spavaju po šumama bez hrane i vode u nadi da će konačno stići do Evrope.

Kako piše Informer, krijumčari su ih tretirali kao životinje, gurali u kombije koji su ih prevozili do sledeće veze koja ih je opet prebacivala preko novih granica.

CARINICI OTKRIVAJU MRAČNU STRANU IMIGRACIJE: Voze se 20 sati u kombiju, vrše nuždu u njemu i kuvaju se na 90 stepeni! (VIDEO)

Ajzek Hopo iz Gane je krenuo prošlog leta, a za ovaj put u nepoznato dao je sve što ima, više od 5.000 evra.

- Tretirali su nas kao životinje, stoku. Vozač nas je bukvalno nogom gurao u kombi kako bi nas smestio unutra. Mislili smo da ćemo se pogušiti. Nije bilo mesta ni za stajanje. Ja sam dodirivao pod samo jednom nogom, a rukama sam se pridržavao za dvojicu koje i ne znam od ranije. Borili smo se čitavim putem za vazduh. Predosećao sam da će nešto loše da se desi. Jedan od nas je plakao čitav put - priča očajni Ajzek.

Abdul Ima (25) iz Sirije koji još uvek ne zna u kojoj se zemlji nalazi, kratko je opisao svoj užasan doživljaj iz kombija.

OČEVICI NESREĆE KOD LESKOVCA: Ljudi su ležali jedni preko drugih, krvavi od glave do pete!

- Udarili smo jedan u drugog, vrištali, zapomagali... Odjednom je sve stalo, čulo se samo zapomaganje, videli smo krv na sve strane - priča mladić.

A. M., mladić iz Bangladeša kog čeka devojka u Mađarskoj, kaže da je putovao mesecima i trpeo torturu krijumčara. Ne zna gde će posle udesa u kom mu je slomljena ruka.

- Sanjao sam o trenutku kada ću se sresti s devojkom. Mislio sam da će to biti kraj bede i nesreće. Cena tog boljeg živote je bila 5.000 evra, a petoro braće i sestara i ja smo jedva preživljavali. Pozajmio sam novac, prodao sam što sam imao... Od Bangladeša do Grčke smo putovali mesec dana, pešačili smo satima, noću, gladni, žedni, skrivali se od policije, strepeći da ćemo biti uhvaćeni i vraćeni nazad. Sve sam trpeo, znajući da sam sve bliže svojoj devojci, poslu, novom početku - priča nesrećni mladić.

KAKO SU OVDE OSTALI ŽIVI? Dramatičan snimak kombija u kome se prevrnulo 40 azilanata! (VIDEO)

(Telegraf.rs / Informer)