U centru Vršca pao krov sa kuće, 13 dece ostalo bez doma

U kući na trgu Nikole Pašića u Vršcu poslednjih godina živi nekoliko romskih porodica, koje su se uselile bez dozvole. Krov kuće, za koju i ne znaju u čijem je vlasništvu srušio se danas i prava je sreća da niko od 13-oro dece i 10-oro odraslih nije povređen

Krov na kući u centru Vršca, u kojoj živi nekoliko romskih porodica, srušio se danas oko podneva, a pravo je čudo da niko nije povređen.

U kući na trgu Nikole Pašića poslednjih godina živi nekoliko romskih porodica, koje su se uselile bez dozvole. Sada je 13-oro dece i 10 odraslih ostalo bez smeštaja.

- Vraćao sam se iz grada, negde oko podneva, a kada sam stigao ispred kuće primetio sam da se podiže pražina iznad krova. Već sledećeg trenutka sve je počelo da se ruši, kao da je zemljotres. Pukom srećom sve se obrušilo prema ulici, a članovi moje porodice, među kojima je bila i jedna beba, uspeli su da istrče u dvorište. Zvali smo policiju, koja je bila na uviđaju. Međutim, iz Centra za socijalni rad niko nije došao, pa ne znamo gde će nam deca noćas spavati - kaže Ilija Živanov za "Blic", jedan od mnogobrojnih stanara.

Stanari, koji nisu sasvim sigurni ko je vlasnik kuće u kojoj žive, kažu da je "njihova kuća" počela je da se urušava kada se srušio objekat tik uz njihovu kuću, pored koje je sada samo prazan plac.

(Telegraf.rs / Blic / Foto: ilustracija)