SRBIN NAPISAO HIMNU NOVORUSIJE: Evo kako su ga dočekali u Donjecku

Ninoslav Nino Ademović počastvovan je što je njegova pesma ušla u uži izbor za himnu Donjecka, nedavno je boravio u Ukrajini, a za njegovu bezbednost postarale su se specijalne jedinice

Nino Ademović, poznati srpski kompozitor i aranžer, bliski saradnik Gorana Bregovića, na projektu za himnu Donjecka radio je sa Vladimirom Ciganovim, suprugom ruske pevačke zvezde Vike Ciganove. Ninoslav je poslao kompoziciju na konkurs, a od 300 prijavljenih njegova je ušla u tri najbolje među kojima će se birati buduća himna.

Novoorusija je, inače, ruski deo Ukrajine koji teži samostalnosti.

Ademović je dobio dosta poslovnih ponuda posle ove kompozicije, a nedavno je posetio i Donjeck, u kom je održao koncert.

- Kada sam napisao pesmu pozvao sam Vikinog muža i zamolio ga da je posluša. On mi je odmah poslao avionsku kartu za Moskvu i otišao sam u Rusiju. Tamo je inače pravo ratno stanje. Zgrade su izbušene od gelera, prozori polupani, a tenkovi su bili svuda oko nas. Bio sam vojnik i nisam želeo da se plašim, ali nije mi bilo svejedno. Snajperisti su nas sve vreme čuvali, više se i ne sećam koliko ih je bilo.

Ističe da su ga ljudi tamo prijatno dočekali čak i oslovljavali sa "brate".

(Telegraf.rs)