DECA NISU OTROVANA GASOM: U učionicama u Šajkašu nije pronađeno prisustvo agensa!

U školi su postavljeni instrumenti za detektovanje hemijskih agensa, a u saradnji s policijom i lokalnom samoupravom angažovane su osobe koja obezbeđuju objekat

Do sada nije detektovano prisustvo bilo kojeg hemijskog agensa u prostorijama škole u Šajkašu, a isključena je i mogućnost trovanja hranom, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Učenici Osnovne škole "Isidora Sekulić" iz Šajkaša juče su masovno prijavili blago pomućenje vida i tegobe s disanjem, zbog čega su odvedeni lekaru.

ZAŠTO JE OVO JOŠ UVEK MISTERIJA? Šta je zaista otrovalo decu u Šajkašu? (FOTO)

Ministarstvo prosvete danas u saopštenju navodi da je u školi u Šajkašu obustavljena nastava do "utvrđivanja okolnosti i potencijalnog postojanja agenasa koji su tokom jučerašnjeg dana izazvali simptome trovanja kod učenika".

U školi su postavljeni instrumenti za detektovanje hemijskih agensa, a u saradnji sa policijom i lokalnom samoupravom angažovana su lica koja obezbeđuju objekat, piše u saopštenju.

ŠOKIRANI RODITELJI: Zatekli smo decu u polusvesti kako leže na klupama!

Juče popodne na Institutu za javno lečenje dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu pregledana su 44 učenika iz Šajkaša koji pohađaju peti, šesti, sedmi i osmi razred, a 20 je bilo zadržano radi posmatranja.

- Sva deca se osećaju dobro, bez predjašnjih simptoma. Očekuju se rezultati toksikoloških analiza. Isključena je mogućnost trovanja hranom - piše u današnjem saopštenju.

Saopšteno je i da je direktorka škole Mirjana Nikolić Mušicki jutros pokrenula interni postupak prikupljanja informacija i izjava zaposlenih, a u školi je formiran i tim za krizne intervencije.

(Telegraf.rs / Beta)